Nostalgikväll för äldre bjöd på raggartur

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Marita Norman
Passageraren Ann-Marie Lundh och chauffören BP.

För andra året i rad bjöds de äldre i Kil på en riktig nostalgikväll. Amerikanare, mat och härligt sällskap stod på schemat.

– Det var så underbart, säger 98-åriga gästen Ann-Marie Lundh.

Nostalgikvällen i värmländska Kil, utanför Karlstad, gick av stapeln för andra gången i ordningen på onsdagskvällen. 98-åriga Ann-Marie Lundh var en av gästerna.

– Vilken fest det var. Tänk att dessa ungdomar ordnar med sådant här för oss äldre. Det var fantastiskt, säger hon.

Hon fann sig plötsligt sittandes bredvid en vän som hon inte sett sedan hon slutade flickskolan och flyttade till Stockholm. Det var 80 år sedan.

– Vi sågs senast 1939, vi var väldigt goda vänner. Jag kan inte med ord beskriva den känslan. Det var så underbart, säger 98-åringen.

1 av 3 | Foto: Marita Norman
27 bilar ingick i karavanen.

85 pensionärer fick åka raggarbil

Nostalgikvällen är till för kommunens äldre och kvällens främsta aktivitet var en karavan av raggarbilar.

– Det började förra året när vi hade den fina, varma sommaren. Jag tänkte att de gamla måste få komma ut. Många av dem gör ju inte det annars, säger undersköterskan Anna Hilmersson, 31, som anordnar nostalgikvällen.

Hon älskar 50-talet och amerikanska bilar så det var knappast svårt att välja aktivitet.

”Glädje, glädje, glädje”

Efter en förfrågan på Facebook fick hon ihop ett gäng som kunde tänka sig att köra. Förra året deltog 65 pensionärer. I år låg siffran på 85 – och solen sken ordentligt. Totalt ingick 27 amerikanare i karavanen. Efter bilturen bjöds det på hamburgare.

– Alla var glada. Det går inte att sätta ord på känslan kring kvällen. Det var bara glädje, glädje, glädje, säger Anna Hilmersson.

Varför är den här kvällen så viktig för dig?

– Det är en upplevelse. Jag tänker att när jag blir gammal och sitter inlåst så hoppas jag att någon kommer och tar ut mig.

Trots allt jobb som ligger bakom kvällen så säger Anna Hilmersson att hon kommer att fortsätta så länge hon orkar. Ann-Marie Lundh hyllar eldsjälen.

– Jag fattar inte att det finns sådana personer som Anna. Det är ingen lätt sak att planera och genomföra detta, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.