Mejla

Per Nicklasson

Enklare emot nu – jag V75-spikar direkt

Nicklassons V75-analys lopp för lopp • System söndagen den 5 juli

Publicerad:
Frode Hamre och Marvellous Tooma spikas på V75.
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Frode Hamre och Marvellous Tooma spikas på V75.

Vi befinner oss i slutet av ett V75-kluster.

Om ni fortfarande har lite spelsug efter gårdagens jackpottomgång är det en rolig omgång som väntar när det i dag är norska Jarlsberg som står som värd för V75-spelet.

Jarlsberg som är känt för sin ost. Det passar bra eftersom vi är på jakt efter cheddar.

Det finns en fantastisk spik i V75-1. Jag tror i alla fall att Marvellous Tooma lever upp till sitt namn.

Vi som regelbundet följer svenskt trav har sett Noble Superb vinna på imponerande vis på Åby rätt nyligen (9 maj), men för mig finns det inte på kartan att Noble Superb tar 20 meter på Marvellous Tooma.

Marvellous Tooma kommer visserligen från en på papperet mindre imponerande sjätteplats senast. Men titta på prestationen, på klockan och på vad han mötte så skiner sjätteplatsen genast mycket starkare.

Marvellous Tooma hamnade i kön i vad som blev ett taktiklopp. Han avslutade drygt 1.08 sista 700, neråt 6,5 sista 500. Snabbare än så går det knappast att avsluta, väldigt få gör det i alla fall – ute i spåren dessutom. Före sig i resultatlistan hade han Don Fanucci Zet, Aetos Kronos och Green Manalishi. Alltså några av Europas bästa fyraåringar.

Det är onekligen enklare emot nu. Dessutom: Även i starterna före har Marvellous Tooma såväl utmanat som besegrat några av de bästa fyraåringarna som finns. Som före detta Derbyfavoriten Hail Mary (Don Fanucci Zet har ju tagit över det favoritskapet), trea bakom denne för tre starter sedan, samt nyblivne Sprintermästartvåan Guzz Mearas som han slog vid seger i Halmstad näst senast. Allt står och faller med Marvellous Tooma.

Bra uppgift nu

Men jag räknar alltså iskallt med fortsatt spänning inför V75-2. Dessutom med att vi är starka, vi som bara gjorde av med ett streck i V75-1. Men varför strecka fler i den här avdelningen? L.A.'s Magic Moment blir svår att snuva på ledningen. Över engelska milen blir jag närmast förvånad om han inte orkar leda ända hem. Indiana Fortuna och Thai Explosive ser jag som de främsta motbuden.

M.S.Triple J. segade sig med till en andraplats bakom Zarenne Fas senast. Bra uppgift nu, men jag tvivlar på att det är samma sprudlande form som tidigare på året. Max Brady har dåligt spår men gynnas av att det är 500 meter längre distans än senast, då han gick väl så bra som M.S.Triple J. Always on Time kan kanske få överta ledningen från Jefferson Dotcom (som jag ställer mig tvekande till på medeldistans) och med lite tur kan formstarke Kick Off Classic få drömresan vid sargen med lucka i tid. Fyra streck är starkt i V75-3. Spelar man reducerat är det nog trots allt vettigt att spela med lite mer insats på M.S.Triple J.

V75-4, kallblodslopp med rätt så tydlig favorit i Alma Prins som vi nyligen såg som hårt betrodd på svenska V75 då han slutade tvåa bakom Spang Viktor. Har sedan gjort två starter hemma i Norge: Galopp första gången och sedan snabb som trea efter startgalopp senast. Bra chans att han sänker allt felfri. Men galoppen ligger på lut. Det är det här det ska hända. Skrällen! Jag streckar alla och jobbar på galopp för alla som inte är singelprocentare. Kan gå…

Det är långsökt, men...

I V75-5 landar jag på Thankful som kan öppna fort om hon trycks av, men nog har bra chans även med en ryggresa mot det här motståndet.

Synd att Heads Down har innerspår i V75-6 och ser ut att bli över från start. Han är annars det givna draget. Mycket bra i de senaste starterna, livsfarlig om det löser sig i tid. Fem streck känns rätt så tryggt. Men den som tror sig ha lyckan på sin sida spikar Heads Down som bara är streckad på sex procent.

Huvudnumret till sist: Ulf Thoresens Grand International med 250 000 norska kronor till vinnaren. Ett jättefint lopp. Ble du Gers är stor favorit. Inte fel från bra spår. Men hur fin var inte Zarenne Fas senast? Fast han har å andra sidan dåligt spår. Madelen L.T.C. tar ledningen och körs där? Det slutade med att jag inte vill plocka bort någon.

Looking Superb, är bara streckad på två procent, kan väl få till det när som helst? Och gamle Lionel, låt vara att han förmodligen är bortlottad, såg smällfin ut som fastlåst i ett V75-lopp i Kalmar senast. Långsökt, men om han vinner kliver så gott som alla av.

Nicklassons V75-system:

V75-1: 8 Marvellous Tooma (15–9)

V75-2: 1 L.A.'s Magic (5–10)

V75-3: 2–1–4–8 (3–5)

V75-4: Alla 15 startande (9–5)

V75-5: 5 Thankful (6–2)

V75-6: 1–5–6–10–11 (9–12)

V75-7: Alla tio startande (7–5)

3 000 rader/1 500 kronor

Av:

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN