”Tror det kan skrälla i avslutningen på V75”

84-åringen har spelat in över 100 miljoner på trav • Bjuder på tips inför V75-jackpotten på hemmaplan

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat, Mikael Rosenquist / TR BILD
Lennart ”Byggis” Nyström tror Staro Leonardo kan skrälla i V75–7

Lennart ”Byggis” Nyström har genom åren spelat in över 100 miljoner på trav.

På lördag är det jackpott på V75 när hemmabanan Jägersro kör loppen.

Då bjuder spelexperten på tipsen i jakten på 55 miljoner.

– Jag tycker han är lite bortglömd och kommer inte spela utan honom på mina kuponger, säger den 84-årige travprofilen till Trav365.

Lennart Nyström, mer känd som ”Byggis”, är en välkänd profil i de södra delarna av landet.

Han har genom åren gjort sig känd för att spela in mycket pengar på trav och namnet ”Byggis” har sitt ursprung från hans långa karriär inom byggindustrin.

84-åringen har varit en stor hästägare och styrelsemedlem på Jägersro och han har även kvar sitt stora fastighetsbolag.

Genom åren har han spelat in långt över 100 miljoner på sin stora passion.

På lördag avgörs V75 från Nyströms hemmabana Jägersro och omgången innehåller en jackpott på 55 miljoner kronor.

”Ska bli busväder”

Räkna med att ”Byggis” är rejält på tårna.

– Jag tycker att det ser intressant ut på förhand och tror det kan bli en utdelning på mellan 50 000–100 000 kronor. Men man ska komma ihåg att det ser ut som att det ska bli busväder med storm på lördag. Det kan påverka utdelningen mycket i så fall, säger han till Trav365.

De tidiga spelarna sätter stor tilltro till Katja Melkkos startkanon Elian Web.

Han startar i den sjätte avdelningen (gulddivisionen) från ett perfekt andraspår bakom bilen – över distansen 2 140 meter.

– Jag tror det är en bra spik. Jag vet att hela Sverige spikar men han kommer att ta ledningen och därifrån tror jag att det är en bra chans. På mina lite tryggare system kommer jag att spika, säger 84-åringen och berättar om sitt andra singelstreck:

– Det är 1 Ovation L.A. i V75–3. Hon har sett mycket fin ut på slutet och jag tror hon leder detta lopp runt om från sitt innerspår. Det får bli min så kallade chansspik även om hon är väldigt mycket spelad. Värst emot tror jag 2 Becker med Peter Untersteiner är.

Den sportsliga höjdpunkten denna tävlingsdag blir Svensk Uppfödningslöpning. Det är det största loppet för de tvååriga hästarna med 1,4 miljoner i förstapris.

– Jag hoppas att Per Nordström, som jag känner lite grann, vinner loppet med någon av hans tre hästar. Men det är tvååringar och mycket kan hända. Jag garderar och vill ha med 3 Icicle och 8 Mellby Jinx, om nu Nordströms hästar inte skulle vinna.

”Vill varna”

I den avslutande avdelningen tror ”Byggis” att det kan skrälla. Han vill särskilt varna för en häst.

– 9 Staro Leonardo, jag tycker han är lite bortglömd och kommer inte spela utan honom på mina kuponger. Loakim Lövgren har bra stallform och under tio procent är mycket intressant. Jag vill varna för honom.

Spelexperten från Skåne har genom åren otaliga minnen och vinster från travbanorna, men vill ändå lyfta fram just det tillfället som ligger honom allra närmast hjärtat.

– Det här var länge sedan, kanske för 40 år sedan. På den tiden kunde man välja antingen 1 krona eller 70 öre som radpris. Jag fick alla rätt på vad som då hette V65 och blev ensam vinnare.

Dåvarande vd:n för ATG, Remy Nilsson, ringde mig och gratulerade, men på den här tiden fanns ett tak för vinsterna. Totalt vann jag två miljoner och jag håller det som mitt allra bästa travminne genom alla tider, även om det inte är den största vinsten, avslutar Lennart Nyström.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN