Amatörtränaren: Har aldrig varit i detta slag

Catarina Norqvist, 51, gör succé • Optimistisk inför V75 • Samarbetet med stjärnskottetet Magnus A Djuse

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Foto: Privat
Catarina Norqvist

Umeåamatören Catarina Norqvist har skördat stora framgångar den senaste tiden.

På lördag är det stor jackpott på Romme och 51-åringen är optimistisk med båda sina hästar på V75.

– Det var en djävulsk insats senast, säger hon till Trav365.

Catarina Norqvist har haft ett makalöst facit den senaste tiden med bland annat två V75-segrar med From The Mine. Trots att amatören från Umeå bara har nio hästar på sin lista, har hon kört in över 400 000 kronor – bara i september.

– Man kan sammanfatta det genom att säga att en travamatör i norr peakar just nu. Hästarna har gått bra på slutet och jag njuter varje sekund av travlivet just nu.

”Sätter alltid hästarna i första hand”

51-åringen är även uppfödare så hon finns med från den allra första början med hästarna. Hon har på ett eller annat sätt alltid haft just hästar som en central punkt i sitt liv.

Nu ger hon sin syn på den senaste tidens framgångar.

– Jag tror att en stor del av framgången beror på att jag anpassar mix extra mycket till djuren. Många har sitt sätt att leva och sedan får djuren anpassa sig efter det. Jag har vänt på det och sätter djuren i första hand på alla plan, säger Norqvist och fortsätter beskriva sin syn på saken:

– Under en period lyssnade jag på alltför många andra, men när jag till slut gick min egen väg och litade på mitt eget sätt, så kom också resultaten på ett helt annat sätt. Jag försöker att hela tiden lyssna väldigt mycket på hästarna och har ett eget sätt attt träna på.

”Är i sitt livs form”

Nu på lördag är Umeå-tränaren återigen aktuell på den stora arenan. Dalabanan Romme ansvarar för V75 och omgången kryddas av en stor jackpott med minst 41 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Catarina har två hästar till start och ger inledningsvis sin syn på Coal Trader som startar i stayerloppet Charlie Mills Race (V75–2) från 40 meters tillägg.

– Senast var han ute på Solvalla i ”Walter Lundbergs Memorial” och var strålande som fyra. Det var en djävulskt bra insats och hade det inte strulat längs vägen, så tror jag faktiskt att vi hade kunnat utmana om segern. Han är i sitt livs form, säger hon och fortsätter ösa beröm över sin nioåring:

– Han känns så fantastiskt bra i träning och om banan tillåter så kommer vi att låta honom gå barfota runt om vilket är ytterligare ett plus. Han lär bli bortglömd men jag vill verkligen varna för honom. Han har aldrig varit i det slag han är för tillfället.

”Har ADHD för hästar”

From The Mine är den häst som dragit in de mesta av pengarna för det lilla stallet. Senast vann han Bronsdivisionens final på Solvalla och belönades med 250 000 kronor.

Nu ska den sjuårige valacken starta i silverdivisionen från spår tre bakom bilen. Loppet går över 2140 meter med autostart och som vanligt hittar vi superlöftet Magnus A Djuse i sulkyn.

– Han har verkligen gjort det bra på slutet och jag tror han ska hävda sig väl även i silver. Det är en komplicerad häst. Man skulle kunna säga att han har ADHD för hästar. Kusken passar väldigt bra för honom och jag är optimistisk även här.

– Hästen har varit sen i utvecklingen men verkligen kommit igång nu. Han har varit ute i hårda gäng och ska räknas med god segerchans från ett fint läge. Tidigare har han haft ett rykte om att bara gå i ledningen, men det har han motbevisat.

”Han är otroligt skicklig”

Den unge kometen inom svensk travsport, Magnus A Djuse, sitter i vagnen bakom båda Catarinas hästar – något hon är mycket nöjd med.

– Jag skulle inte byta kusk mot någon annan i landet. Magnus är otroligt skicklig och han har mitt fulla förtroende. Han vet att han kan göra misstag och ändå få fortsatt förtroende. Han har verkligen visat sig passa på mina hästar och jag är mycket tacksam över att ha honom i sulkyn.

Publicerad:

LÄS VIDARE