Fick chocksamtalet efter oväntade vinsten

Man från Skåne satsade 48 kronor på V75 – vann 1,4 miljoner: ”Hade ingen aning”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: PRIVAT
Mannens spelkvitto där förstareserven kom med i stället för Global Viscount som blev struken.

Mannen från Skåne lämnar alltid in samma V75-rad för 48 kronor varje lördag.

Han kan dessutom ingenting om trav, enligt egen utsago.

I lördags vann han 1,4 miljoner kronor och fick ett chocksamtal – utan att ha en aning om att han vunnit.

– Jag kände igen rösten, men kunde inte placera vem han var, säger miljonvinnaren till Trav365.

Under lördagen avgjordes V75 på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna.

Omsättningen på det stora streckspelet landade på runt 100 miljoner och en ensam vinnare kunde ta hem 26 miljoner kronor – bara i sjurättspotten.

Det var få som trodde på någon monstruös utdelning när de två inledande loppen körts i travets elitserie.

Två betrodda hästar, Dwayne Zet och Pappajonnys Ilse, hade vunnit och värdet låg då på blygsamma 90 kronor – men det skulle visa sig vara lugnet före stormen.

Det som sedan utspelade sig på Sundbyholm var en kavalkad av skrällvinnare.

Inför den avslutande avdelningen ”levde” tre system men inget av systemen kunde värja sig från enprocentaren Forfantone Am.

Sex rätt belönades med 647 849 kronor och för femmorna blev värdet 11 930 kronor.

”Kan ingenting om hästar”

En av de som blev rikligt belönad var en medelålders man från Skåne. Han lyckades få två ”sexor” och 12 ”femmor” – en total vinst på 1 438 858 kronor.

– Varje lördag lämnar jag in en kupong för 48 kronor. Det började med att jag gjorde en Harry Boy och nu kör jag den exakta raden varje vecka, som en lottorad. Jag brukar inte titta på loppen då jag inte är särskilt travintresserad. Jag kan ingenting om hästar men vill vinna stort och nu blev det verkligen en storvinst, säger den nyblivne miljonären till Trav365.

”Blev rätt glad”

Mannen, som vill vara anonym, brukar sällan rätta sin kupong under lördagen och just denna vecka var inget undantag.

– Jag brukar ibland vänta tills måndag innan jag kollar om det är någon vinst så jag hade ingen aning när telefonen ringde under söndagen. Jag kände igen rösten men kunde inte placera vem det var. Han presenterade sig som spelbolaget ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog och sakta men säkert började det gå upp för mig att det här måste gälla något viktigt. Annars ringer ju inte han till mig, säger miljonvinnaren och fortsätter:

– Jag höll just då på att gräva dräneringar som gått sönder då jag blev avbruten av att telefonen ringde. Efter ett tag satte jag telefonen på högtalarfunktion så min fru också kunde lyssna. Hela familjen stod i dörröppningen och lyssnade. Hans G och jag gick tillsammans in och rättade kupongen och när vi var klara så stod saldot på 1,4 miljoner. Jag blev rätt glad kan jag säga.

Det höll på att sluta illa redan i den inledande avdelningen för skåningen men i och med en strykning fick hans system in vinnaren Dwayne Zet.

– Ja, så var det faktiskt. Fyran Global Viscount kom inte till start och då fick jag automatiskt in vinnaren som första reserv.

”Köper ut bilen”

Miljonär över en natt. Har ni funderat vad ni ska göra med pengarna?

– De kommer väldigt bra till hands just nu. Dels dräneringsarbetet kostar och sedan hade vi dessutom bestämt oss för att ta ett lån för att renovera badrum och tvättstuga, vilket vi nu slipper. Vi är en helt vanlig familj med barn och vi ska försöka använda pengarna klokt med bra investeringar, som att köpa ut bilen. Men när allt det här med coronaviruset lagt sig ska vi unna oss en resa också.

Tror du travintresset kan väckas till liv efter lördagens miljonsuccé?

– Jag har faktiskt varit på Jägersro några gånger då jag har en travintresserad kompis. Jag kommer spela vidare med denna rad för 48 kronor men är osäker på om jag nu ska byta eller fortsätta med exakt samma.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN