Marios skräll: Han är mitt stora V75-drag

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Romme den 19 oktober • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Romme den 19 oktober. Omgången kryddas med en jackpott på 41 miljoner kronor.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

Jag har velat fram och tillbaka hela veckan om jag ska spika 4 Milligan’s School (V75-3) i Gulddivisionen som omgångens största favorit. Måste säga uppgiften ser mycket passande ut och mycket talar för att han får överta ledningen och sedan leder han detta runt om. Att han inte vunnit på kort distans på sju försök i Sverige känns mer som en tillfällighet, jag tror han klarar distansen utan problem och Ulf kommer ladda från start. Skulle det inte bli spets så tror jag han har bra chans också, det blir spik på honom denna lördagen på Marios Supernytt.

Bortglömda hästen

3 Brake Cooling (V75-5) var ute i ett uttagningslopp till Kriteriet senast och stötte då på Aetos Kronos och blev fyra. Tycker han gjorde ett bra lopp och detta är en häst som Tarzan Melander håller högt. Han har lottats till ett bra utgångsläge och är snabb ut, det snackas om första jänkarvagn och någon form av skygglappar vilket är mycket intressant. Ledningen kan han ta, annars kan Jorma gå ner i rygg på ledaren och löser det sig då kan han överraska till konstigt låg procent.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superkusken

Denna veckan utnämner jag Jorma Kontio till superkusken som man ska ha koll på. Han har fem chanser som jag ser det och ta sig till vinnarcirkeln.

5 Win B.Hill (V75-1) är stora snackhästen i omgången, han gjorde debut hos Nurmos efter fem års uppehåll och var riktigt fin. Klarar han femtespåret och inte tappar för mycket kan han vara tuffast.

8 Magic Cash (V75-2) kommer vara med långt fram och han går felfritt, han är stark och tål att göra mycket jobb själv i spåren. Jormas uppgift är att komma före Björn Goop i starten för då kan vägen ligga öppen för ledningen och därifrån blir han svårslagen.

3 Brake Cooling (V75-5) är mitt stora drag i omgången, ni kan läsa under rubriken bortglömda hästen.

1 Ural (V75-6) har hög kapacitet men brottas med innerspår, blir banan dessutom kladdig kan det bli jobbigt för honom. Skulle han hålla upp ledningen däremot då är han med långt fram.

9 Istanbul Boko (V75-7) gick bra i spåren senast men krokade ihop med en motståndare och galopperade. Jag tror han är bästa hästen i fältet och får Jorma honom felfri och kör offensivt då tror jag han kan vinna den tunga vägen. Lyssna gärna på min och Erik Petterssons podcast ”Spets & Slut” där snackar vi om honom och jag ger honom som tänkbart singelstreck.

Hetaste utrustningsändringen

Det hetaste tycker jag låter på mitt drag i omgången 3 Brake Cooling (V75-5) som ska utrustas med jänkarvagn för första gången och någon form av skygglappar som gör honom ännu mer alert. Håll utkik om det blir så.

Förutsättningarna

Rommeovalen bjuder på mycket fina tävlingar och vi har en stor jackpott i potten. En ensam vinnare kan plocka hem 41 miljoner kronor vilket är kittlande. Upploppet är 205 meter långt och det hinner hända en del, det har skrällt på just Romme förut. Vädret ser ändå bra ut, det ska komma mycket regn under natten till lördagen men under tävlingarna ska det vara uppehåll, vi hoppas väderguden är med oss.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN