Mejla

Erik Pettersson

Uppfriskande att någon sticker ut, fortsätt så!

Expertens rubriker efter V75 i Eskilstuna: ”Så jäkla välförtjänt”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR Bild, ATG

V75 på Sundbyholmstravet i Eskllstuna.

Här är Erik Petterssons tre punkter.

1. Pappajonnys Ilses uppvisning och Mikael Erikssons glädje

Det mesta står redan i den här artikeln. Men jag måste ta tillfället i akt och hylla både stoet Pappajonnys Ilse och tränaren Mikael Eriksson. Vilken insats av hästen, att tåla att gå fram utvändigt, mala sönder alla och hålla undan till seger. Björn Goop är ju också överjävlig i sulkyn. Ändringarna till barfota runt och och jänkarvagn gav också grym effekt. De tröttmössorna som säger att det inte spelar så stor roll? Lägg bara ner! Om det är bra för sporten med dessa jänkarvagnar? Det tar vi en annan gång.

Tränaren Mikael Eriksson då? Han lämnade klart till alla, hela veckan. Och fick rätt. Så jäkla välförtjänt seger och så uppfriskande att någon vågar sticka ut. Fortsätt så, Mikael!

2. Dwayne Zets tappra spetsseger

Tuff inledning, men sedan släppt till ledningen. Men Dwayne Zet blev lite för pigg på kuppen. Örjan Kihlström lät honom bara tugga på i högt tempo i ledningen. Det gick i 12-tempo hela vägen. Oerhört högt tempo för klass, årstid och startmetod. Normalt brukar det kunna bli lite lugnare med volt. Men över upploppet fortsatte Dwayne hålla fart och han sträckte på sig till slut, när han blev utmanad. Grym!

3. Sir Henry P-Hills utklassning av motståndet

Vagabond Bi var ”allas” vinnare och han blev jättefvorit på V75. Men trots att han fick gå med i rygg på Sir Henry P.Hill så blev hästen frånåkt. Rikard N Skoglund gav järnet på den bortre långsidan och hästen höll farten berömvärt. Nu gick han med norskt huvudlag för första gången, fick man veta via tv, kort innan start. Jag gillar när tränarna är kreativa och ändrar på hästarna, men det måste nå spelarkollektivet. I tid. Jag är den förste att backa om man någonstans berättade om detta, men vad jag kan läsa mig till stod det ingenstans. Oavsett: ”Henry” var riktigt bra. Här har Westholm gjort ett riktigt bra tränarjobb.

Av:

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN