Mattias, 40, blir ST:s nya utredningschef

Före detta polisen värvad till svensk travsport: ”Väldigt viktig roll”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Mattias Falkbåge, 40, blir ny utredningschef på förbundet Svensk Travsport.
Foto: Svensk Travsport
Mattias Falkbåge, 40, blir ny utredningschef på förbundet Svensk Travsport.

I somras sparkades Steen Morten Johansen från sin tjänst som säkerhetschef på förbundet, Svensk Travsport, mitt under brinnande Propulsion-utredning.

Nu har ST hittat hans ersättare: Mattias Falkbåge, 40, med bakgrund som polis och jurist.

– Rollen som utredningschef är central för att kunna säkerställa en ren och schysst sport med välmående hästar, säger Maria Croon, VD på Svensk Travsport.

Falkbåge har utredningserfarenhet inom polis- och Försäkringskassan.

Nu är juristen värvad till Svensk Travsport.

– Det känns oerhört bra att gå i mål med rekryteringen av Mattias till den här väldigt viktiga rollen för Svensk Travsport. Vi har sett behov av förstärkning för att kunna bli bättre inom flera områden. Rollen som utredningschef är central för att kunna säkerställa en ren och schysst sport med välmående hästar, säger Maria Croon, VD på Svensk Travsport i ett pressmeddelande.

”Erfaren ledare med extremt goda vitsord”

Han kommer senast från Försäkringskassans kontrollutrednings-verksamhet.

– Mattias har den operativa och strategiska kompetens som kommer vara så viktig i denna roll och i det framtida arbetet som behöver göras inom travsporten. Vi får en erfaren ledare med extremt goda vitsord. Med den här rekryteringen strukturerar vi också om vår organisation för att få ihop alla interna processer kring hästvälfärd.

”Spännande värld”

Mattias kommer att gå in som avdelningschef för hästvälfärdsavdelningen och även ingå i Svensk Travsports ledningsgrupp. Han tillträder tjänsten den 18 januari. 

- Jag ser mycket fram emot att påbörja tjänsten som utredningschef på Svensk Travsport. Det är en spännande värld som jag hoppas kunna bidra till att utveckla. Jag tror att jag med min erfarenhet kommer att kunna hjälpa travet att tackla många av de utmaningar man står inför i en ständigt föränderlig värld. Och samtidigt ta tillvara på alla fantastiska möjligheter som finns inom sporten, särskilt med hästen i centrum, säger Mattias Falkbåge.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN