”Oerhört farlig på V75 om luckan kommer”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Romme • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Mattias Djuse och Electrical Storm är ett vasst miljondrag.

Sportbladets experter har dragit in över 13 miljoner kronor till andelsköparna sedan starten av 2019.

Inför lördagens V75-omgång på Romme, med en jackpott på 41 miljoner kronor, har Sportbladets experter synat omgången.

Här är profilernas vassa spikar, miljonrensare och tänk på att, där du har möjlighet att ta rygg på andelssystemet via länkarna nedan.

– Mitt drag kan vara oerhört farlig om luckan kommer i tid, säger Sportbladets Mattias Karlsson.


ANNONS: Jackpott 41 miljoner: Här går du med i Sportbladets andelslag och kan ta rygg på V75-andelarna. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På lördag avgörs V75 på Romme med spelstopp klockan 16.20. Omgången kryddas med en jackpott på 41 miljoner kronor.

Sportbladets experter har synat omgången med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till lördagens V75-omgång. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 11.00, fredagen den 18 oktober.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

8 Magic Cash (V75-2) tycker jag står bra inne i det här loppet och jag tror att han bara är bäst. Näst senast vann han mycket enkelt från ledningen i bra stil och senast såg han fin ut i skymundan nere i kön utan att pressas. Tål att göra grovjobb.

9 Fighter Mearas (V75-5) har alldeles för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet och trots att det nu handlar om V75 tror jag det är toppchans att han bara är bäst. Bakspår kan till och med vara en fördel, och jag har bra känsla nu!

Miljonrensarna

11 Toreador (V75-7) är en häst som jag alltid haft ett gott öga till och på slutet har det börjat lossna för honom. Näst senast avgjorde han enkelt via 10,8 sista 800 och senast höll han bra från dödens. Vid minsta klaff får konkurrenterna se upp. Tre procent.

Tänk på att...

... det är jackpott och 41 miljoner kronor att spela om på V75, därmed är det högt värde.

... 7 Ontrack He’s Black (V75-1) eventuellt ska tävla barfota runt om samt första gången med rycktussar, och det tycker jag känns intressant på en häst som har kapacitet. Värd att se upp med.

... 5 Win B.Hill (V75-1) imponerade på mig vid seger i Sverigedebuten senast då jag hade 09,3 sista 700 på honom från köposition. Måste tippas!

... 4 Milligan’s School (V75-3) har startat över kort distans vid sju tillfällen, ingen av de tillfällena har slutat med seger. Intressant statistik!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Daniel Redén har snart tränat alla typer av hästar, varmblod, galopp – och nu kallblodshästar. Och han gör det förträffligt. Nyförvärvet 3 Bokli Rapp N.O. (V75-4) var riktigt häftigt i första starten för honom. Enligt Redén borde hästen gå framåt med den starten. Ja, då funderar jag på hur de andra ska kunna slå honom? Finner inga svar på det och bara måste spika den här hästen i en lurig omgång.

Miljonrensarna

Enligt Timo Nurmos har 5 Win B.Hill (V75-1) kapacitet för Elitloppet. Är det så, kan han vara helt överlägsen i det här loppet. Men jag litar inte riktigt på det, trots att hästen var grymt bra i första starten för tränaren. Jag gillade intrycket på 1 Electrical Storm senast. Får en fin resa på innerspår och måste vara oerhört farlig om luckan kommer i tid. 11 procent.

12 Perfect Dynamite (V75-6) verkar ha hittar toppform igen. Pass upp! Två procent.

Tänk på att...

... tävlingarna avgörs på Rommetravet. Där har flera V75-spelare blivit miljonärer senaste åren. Det ser snudd på upplagt ut för hög utdelning igen och som extra krydda ligger det 41 miljoner i jackpott.

... 6 Sloppy Joe (V75-2) har alltid varit högkapabel och nu debuterar han för nye tränaren Robert Bergh. Har tränat bra på sistone och kan vara hur bra som helst i nya regin. Ta med!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

9 Fighter Mearas (V75-5) kommer från två fina prestationer och borde utvecklas för varje start här nu. Bakspåret är inget plus, men det luktar hård körning från start i loppet och då kommer hans tunga avslutning att bita bra. Det förväntas skitväder i Borlänge med regn under hela lördagen, så det kan sätta ner banans beskaffenhet också, vilket kan gynna hästarna som kommer bakifrån.

Miljonrensarna

15 Apollon de Kacy (V75-2) har varit ute mot tuffa gäng på sistone. Startar på en, för honom, bra distans den här gången och står ensam längst bak. Westholm kan ta iväg honom lugnt, sedan borde han vara ifatt volten framför relativt tidigt. Kan runda allt. 12 procent.

1 Exodus Hanover (V75-3) gör en intressant start. Varit rätt så kvick från start tidigare och hoppas Kihlström laddar max. Skulle kunna spetsa... Sju procent.

12 Perfect Dynamite (V75-6) är tidig. Två procent.

Tänk på att...

... det ligger 41 miljoner kronor i en fin jackpott på lördag.

... väderprognosen över Borlänge ser inte speciellt rolig ut. Det ska, enligt den, regna under hela lördagen.

... jättefavoriten 4 Milligan’s School (V75-3) har aldrig vunnit över kort distans i Sverige. Kan få mothugg!

... Daniel Redéns kallblod, 3 Bokli Rapp (V75-4), var mycket fin i första starten i regin. Blir svårslagen...


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

4 Milligan's School (V75-3) var riktigt fin senast och ”Tarzan” låter väldigt nöjd med honom. Han har dragit det bästa tänkbara utgångsläget och jag tror han flyger till ledningen och sedan är detta lopp över. Jag tror inte att någon kommer att trycka upp något tempo och då blir det en promenad i parken för honom. Han blir storfavorit men är befogad och spikas.

Miljonrensarna

13 Doctor Doxey Zenz (V75-2) har det varit en del surr kring på slutet, jag tycker Mathias kört lite väl offensivt och sedan har hästen inte orkat. Jag hoppas han kör honom på innerspåret nu och serverar en bra resa, då kan han plocka ner många till slut. Till fem procent känns han given i långloppet.

3 Brake Cooling (V75-5) har gått bra varje gång men inte haft det rätta flytet i loppen. Senast var det kval till Kriteriet men utgångsläget drog ner chanserna. Nu är läget betydligt bättre och han är snabb ut, löser Jorma resan så kan han slå till. Glöm honom inte! Fyra procent.

Tänk på att...

... Romme brukar bjuda på bra tävlingar och en bra bana, det har skrällt förut och när vi har en stor jackpott känns det riktigt intressant.

... 5 Win B.Hill (V75-1) har endast gjort tre starter i livet, han har hög kapacitet och Timo Nurmos tror det kan vara en Elitloppshäst.

... V75-7 ser ut som en öppen historia, strecka på så många ni har råd med och glöm inte 11 Toreador.


ANNONS: Här kan du ta rygg på poddsystemet ”Spets & Slut” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

Det ser ut att bli mycket hög procent på 4 Milligan’s School (V75-3) i gulddivisionen. Jag tror tyvärr att det är spel mot ett mål. Förutsättningarna för att leda detta runt om är optimala och det låter uppåt från tränare Stefan Melander. Dessutom barfota om banan tillåter.

Vill man hitta en chansspik kan 3 From the Mine (V75-6) vara aktuell. Grym senast i V75-final.

Miljonrensarna

Om man garderar den store favoriten 6 Macelleria (V75-1) ska man inte glömma bort Björn Goops 11 Waikiki Silvio. Senast utmanade man just Macelleria från Skellefteås open stretch men fick nöja sig med andraplatsen. Skulle det bli tempo så kan man vinna loppet. Just nu streckad på åtta procent.

Ibland skräller det rejält i avslutningen och 11 Toreador (V75-7) skulle kunna vinna. Tre procent.

Tänk på att...

... det är stor jackpott på V75 då ingen lyckades lösa alla rätt på Åby senast. Det förväntas bli minst 41 miljoner kronor i sjurättspotten.

... Romme har ett långt utslagsgivande upplopp (207 meter) och brukar ofta benämnas som skrällbana.

... omgången har fulla fält och flera mycket svårlösta lopp eller vad sägs om stayerloppet Charlie Mills Race (V75-2). Strecka så mycket ni kan!


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00. Här följer du liverapporteringen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

4 Milligan’s School (V75-3) är numera väletablerad i den översta eliten. Visade fin form då han senast från ledningen bollade med konkurrenterna. Från ett passande läge har han chans att komma till ledningen, och då blir han svårslagen.

3 Bokli Rapp N.O. (V75-4) imponerade i sin debut för Daniel Redén. Från tredjeytter rundade man konkurrenterna sista 800, och vann en enkel seger. Har här ett passande läge.

Miljonrensarna

11 Coal Trader (V75-2) är med och gör upp om segern. Såg riktigt fin ut senast. Fyra procent.

3 From the Mine (V75-6) kommer från seger i bronsfinalen. Är i sitt livs form. Bra utgångsläge, och trivs med tempo. 15 procent.

Tänk på att...

... ta med 4 Chapuy och 11 Waikiki Silvio i V75-1, som kan överraska.

... 15 Apollon de Kacy (V75-2) har form och styrka att runda samtliga.

... om 9 Fighter Mearas (V75-5) är felfri kan han segerstrida.

... 4 Rocky Tilly (V75-7) är startsnabb, och trivs i ledningen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Läs mer inför V75-omgången:

Publicerad:

LÄS VIDARE