Får bestämma i spets – en given spik på DD

Expertens DD-tips – onsdagen den 18 november från Bergsåker och Solvalla

Av:

Publicerad:

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Bergsåker och Solvalla, onsdagen den 18 november.

Spelstopp DD 21.39

TV12 20.00

ATG Live 18.00

▪▪▪ MISSA INTE: Senaste avsnittet av V86-podden ”Spets & Slut” i spelaren ovan.


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V86, V75 och GS75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

DD-1

Rankning: 2–9–7–3–1–5–4–6–8

Kommentar: From the Mine tar ledningen, det bör det inte råda någon större tvekan om – det är väl bara om kusken bakom Nobel Amok (som är den som främsta kan utmana om spets) skulle få för sig något annat. Men normalt sett får From the Mine bestämma i spets. Shocking Superman och framförallt Makethemark är bättre hästar än From the Mine. Men, i främst den senares fall, tror vi att det är snällt upplägg, spurta till slut och bjuda sin häst på ett mentalt uppbyggande lopp som är främsta prioritet som gäller den här gången. Därför tror vi att From the Mine via en snabb avslutning håller undan. Garderar man är det de övriga två nämnda som gäller i första hand. Nobel Amok visade fin form senast, även om det var i betydligt enklare gäng och aktionen lämnade en del i övrigt att önska. Men när han får till det fullt ut kan han matcha de här hästarna, när han får en fin resa och de inte är helt i toppform.

DD-2

Rankning: 6–8–4–1–9–5–3–2–12–7–11–10

Kommentar: Daniel Redén har haft sådana framgångar med Tooma-hästar (främst Lipstick) att han nu införskaffat en ny. Magnificent Tooma har varit i hans regi i drygt två månader. Det är gott om tid för att låta hästen komma in i de nya rutinerna, och framförallt ta åt sig av träningen. Det finns all anledning att misstänka att även den här Tooma-hästen kommer att vara rejält förbättrad. Trots spåret är förstås Behind Bars ett allvarligt segerbud – är ju obesegrad efter fem starter. Hade han haft ett bra spår hade det rentav varit svårt att tippa emot honom.

DD-systemet – 1 rad

DD-1: 2 From the Mine.

DD-2: 6 Magnificent Tooma.

Vem tar spets?

DD-1: From the Mine.

DD-2: Nummer 3 frontar och släpper till nr 4?

! Statistikvinnarna

DD-1: Makethemark.

DD-2: Behind Bars.

Publicerad: