Efter drivningen – ber om ursäkt i öppet brev

Efter kritiserade tv-bilderna - stjärnan skriver själv om sina handlingar

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Youtube
Här driver Alessandro Gocciadoro Arazi Boko. Handlingen har kallats ”vidrig” och ”avskyvärd”. Nu ber stjärnkusken om ursäkt.

De italienska drivningarna i Neapel under stordagen med Lotterian har kallats ”vidriga” och ”avskyvärda”.

Det norska travförbundet vill stänga ute Alessandro Gocciadoro och tre andra kuskar från inbjudningslopp i landet efter det inträffade.

Nu förklarar Gocciadoro sina handlingar – i ett öppet brev.

– Jag vill be alla om ursäkt och framförallt rikta ett stort förlåt till min häst, skriver han.

Jean-Michel Bazire och Bel Avis vann Lotterian under onsdagskvällen och segerkusken bjöd på stor show när han bjöd publiken på hejdundrande segergest.

Men fintävlingarna lämnade en bitter eftersmak efter sig.

Anledningen: några italienska kuskars fula och yviga drivningar bakom sina hästar, i flertalet lopp.

– Det var vidrigt att se, sa ikonen och travtränaren Anders Lindqvist till Trav365.

– Gårdagens tv-bilder från Neapel är avskyvärda och långt ifrån de värderingar vi står för i svensk och europeisk travsport, säger Svensk Travsports ordförande Marjaana Alaviuhkola.

LÄS VIDARE

Vill utestänga fyra kuskar

Det norska travförbundet tog det ett steg till och vill utestänga Alessando Gocciadoro (som frekvent tävlar i Sverige) Gennaro Riccio, Gaëtano Di Nardo och Pietro Gubbelini från inbjudningslopp i Norge. Och de vill ha med alla de nordiska länderna på tåget.

– Vi ska prata med de övriga nordiska länderna och försöka få med oss dem på att utestänga dessa fyra kuskarna. Vi har ett internationellt samarbete och detta kan vi inte visa upp. Det är för stygg drivning som inte hör hemma någonstans, oavsett vilka regler landet har, säger deras högste chef Sven Morten Buer.

”Lära av mitt hemska misstag”

Sociala medier har även det kokat över med folk som har spytt galla mot det italienska sättet att behandla hästarna, men det italienska travförbundet har i nuläget inte utdelat några straff i det aktuella loppet, meddelar det svenska travförbundet.

Snackisen har inte undgått en av huvudpersonerna, Alessandro Gocciadoro, som bakom sin häst Arazi Boko drev fult, upprepat, i slutskedet av loppet.

Han har därför känt sig manad att, i ett öppet brev, säga förlåt till alla.

–Jag vill be alla om ursäkt och framförallt rikta ett stort förlåt till min häst, samt lära av mitt hemska misstag och hädanefter hålla fokus på att göra rätt saker. För mig är det hemskt att veta och se vad jag gjort, skriver han i brevet, som du kan läsa i sin helhet här nedan.

– Att vinna lopp är inte skäl nog för att slå en häst på det viset och jag måste vara en bättre människa. Jag hyser största respekt för Sverige, ett land jag älskar att vara i och jag måste förstås agera som jag gör där även när jag tävlar i Italien.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN