”Raderat mitt telefonnummer”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Ratad av HV71 i våras och fortfarande bitter för det.

Nu är Martin Thörnberg, 37, nära en comeback i Hockeyettan.

– Jag tror HV71 raderat mitt telefonnummer för jag har inte hört ett ord från dem. Om huvudet är med och det känns rätt så blir det nog matcher med Dalen framöver, säger HV-ikonen.

Beskedet från HV71 tog hårt på Martin Thörnberg, med 700 matcher i HV-tröjan.

Han fick inte förnyat kontrakt och blev ledsen över det.

– Jag är fortfarande besviken och ledsen över det. Försöker att inte bry mig och ska jag se något positivt med det som hände så har jag haft tid för reflektion och att fundera igenom olika saker, säger Thörnberg och fortsätter.

– Jag har inte haft någon lunch med HV71 eller något samtal. Tror de har raderat mitt telefonnummer. Jag är iskall för dem.

Nu är det snart december, hockeysäsongen springer iväg i ett rusande tempo. Thörnberg tränar på gym, kör travhästar och umgås med familjen.

Martin Thörnberg
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN
Martin Thörnberg

– Sedan tre veckor tränar jag med Dalen. Pelle Gustafsson har ju tjatat sedan i somras att jag ska hänga på och det är svårt att säga nej till Pelle. Nu funderar jag på att spela matcher med dem och att få chansen att spela med min lillebror Jesper. Tror vi bara fått göra det på en försäsong med HV71 för några år sedan. Men det måste kännas rätt på alla vis.

Fysiskt är han förbered. Men huvudet måste vara med och alert.

– Man måste kunna försvara sig på isen. Det är svårt om man inte är påslagen. Jag ska känna mig för innan jag tar beslut. Dalen går riktigt bra den här hösten och leder sin serie. Vore en intressant resa att få vara med och ha chansen på kval till hockeyallsvenskan i vår, säger Thörnberg.

Hur ser du på HV71s säsong?

– Ska jag vara ärlig så har jag inte sett en minut av matcherna. Jag vet inte hur de spelar. Men som jag kan läsa mig till så spelar de ibland sämre och ibland bättre. Största problemet är att de släpper in så många mål och det kan jag inte riktigt förstå.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!