Färjestad vände och vann jumbomötet

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

KARLSTAD/STOCKKHOLM. Två raka förluster och underläge 0–2 efter första perioden mot jumbokollegan Växjö Lakers.

Men efter ett spelarmöte i pausen reste sig Färjestad och vände till seger.

– Vi sa att vi ska gå ut och ha roligt och våga spela. Förlorar vi gör vi det, men vi måste spela på ett bättre sätt och göra det tillsammans, säger assisterande kapten Johan Ryno.

Färjestads tränare Johan Pennerborn såg närmast konfunderad ut när i han blickade tillbaka på lagets första period.

– Det var krampaktigt. Jag tittade på tavlan i den andra perioden och jag tror vi hade skjutit sju eller åtta skott och det är inte Färjestad.

Inte undra på att han var orolig. Två vassa powerplay från Växjö hade gett två mål av Roman Horak respektive Martin Lundberg.

– Vi försökte prata mycket att inte fokusera för långt fram utan att vi är här och nu. Vi ska gå ut och ha roligt och våga spela. Förlorar vi gör vi det, men vi måste spela på ett bättre sätt och göra det tillsammans. släppa loss. det var i stora draga det vi pratade om, säger Johan Ryno.

Och snacket gav effekt. Det skulle bli Växjö som stod kvar på noll poäng i det tidiga bottenmötet.

Två minuter in i andra perioden satte just Johan Ryno en reducering när han fick massvis av tid i powerplay. 2–2 kom innan andra periodvilan när Ville Leskinen kunde sätta sitt första mål för året.

LÄS VIDARE

Sågar lagkamraten

En jämn slutakt stod och vägde när Linus Arnesson laddade bössan och hittade in med 3–2 med 7,13 kvar.

– Vi har pratat mycket om att få puckar på mål direkt på tekning så det var skönt att göra första målet, säger Arnesson.

När sedan Växjö jagade en kvittering så drog Emil Pettersson på sig en utvisning, Brendan Shinnimin kryddade det med ytterligare två minuter för ”abuse of officials” och i spel fem mot tre avgjorde Per Åslund med 4–2-målet.

– Det är en onödig utvisning, det är inte acceptabelt någonstans, säger lagkaptenen Erik Josefsson om sin lagkamrats agerande.

”Ett rejält snack”

Därmed är Växjö enda laget tillsammans med Malmö (som bara spelat två omgångar) som står på noll pinnar.

– Vi klappar igenom lite, det känns riktigt surt nu, säger Josefsson i C More

Linus Arnesson menar att nyckeln till vändningen var ett snack spelarna emellan efter första perioden

– Vi börjar riktigt dåligt, sen har vi ett rejält snack bara vi spelare i omklädningsrummet och kommer ut mycket bättre, säger FBK-backen.

Laddar Tabell
Publicerad: