”Ska vi spela med coronaavstånd – då blir det parodi”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Leksand var irriterade efter att de hade fått en ”coronautvisning” i 2–3-förlusten mot Färjestad.

– Domaren säger till mig att han tar den för att de inte håller avstånd, säger Leksands tränare Björn Hellkvist.

SHL:s domarchef Tomas Thorsbrink menar dock att det inte finns några ”coronautvisningar”.

Leksands Carter Camper och Färjestads Sebastian Erixon hamnade i ett gruff och visades ut två minuter var för osportsligt uppträdande.

Leksands Patrik Norén sa efter matchen att de hade fått förklaringen att det var en ”coronautvisning”.

”Skratta eller gråta?”

– Domarna kom till båset och berättade att man fått strikta direktiv att man måste hålla avstånd och att Carters (Camper) utvisning var för att han inte höll avstånd framför målet. För mig känns det som en svår uppgift att hålla avstånd när man blir fasthållen i en nacksving och ja, jag vet inte om man ska skratta eller gråta egentligen. Hur ska vi kunna spela hockey om vi ska hålla avstånd, säger Norén till Siljannews.

Carter Camper.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Carter Camper.

”Miss i kommunikationen”

SHL:s domarchef Tomas Thorsbrink menar att det rör sig om en missuppfattning.

– Efter avblåsning så höll de på med en tuppfäktning och slutade inte. Rubriceringen är ”unsportsmanslike conduct”, och det är precis samma regel som vi har haft i flera år, säger han.

– Oavsett corona eller inte så hade det blivit utvisning. Sen tror jag att det är en missuppfattning. Det här med coronaavstånd ska lagen sköta när det kommer till målfirande och sådana saker, och ser domarna att det inte sköts så ska de påtala det. Men det blir inga utvisningar för några sådana saker. Det här är nog bara ren missuppfattning eller någon kommunikationsbrist. Det finns inga ”coronautvisningar”. Det har jag stämt av med domarna också, säger Thorsbrink.

Norén säger till Siljannews att domarna sa att de har fått strikta direktiv att man måste hålla avstånd och att Campers utvisning var för att han inte höll avstånd framför målet?

– Jag kan inte säga vad som sades, men det är inte den uppfattning som jag har när jag har pratat med domarna sedan dess. Det är nog någon miss i kommunikationen där, säger Tomas Thorsbrink.

Hellkvist håller inte med

Leksands tränare Björn Hellkvist menar dock att det inte rör sig om någon miss i kommunikationen.

– Domaren säger till mig att han tar den för att de inte håller avstånd. De åker fram och drar i Camper och då åker han ut för att han inte håller coronaavstånd på isen. Jag menar, ska vi spela med coronaavstånd, då blir det parodi, säger Hellkvist.

Sa han så uttryckligen?

– Jag kan inte citera det exakt ordagrant, men domaren sökte upp mig inför tredje perioden och berättade för mig att de åkte ut för att de inte höll avstånd, på grund av corona.

Det var med andra ord ingen miss i kommunikationen från er sida?

– Det har det inte varit. De tog utvisningarna på grund av corona, säger han.

Men enligt Tomas Thorsbrink finns det inga coronautvisningar?

– Jag är inte så bra på reglerna, jag kan inte uttala mig om vad som har införts. Men det var så det gick till. Det är inte mer med det, och sen får väl de stå för det.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!