Agenten slår tillbaka mot Patrik Berglund

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Trejden från St. Louis till Buffalo fick Patrik Berglund att lämna NHL.

Svensken har skyllt den oönskade flytten på sin agent, som nu svarar på anklagelserna.

Efter tio säsonger i St. Louis Blues trejdades Patrik Berglund till Buffalo Sabres inför förra säsongen.

31-åringen mådde dåligt mentalt, tappade helt lusten att spela och lämnade NHL. Något som innebar att han gick miste om cirka hundra miljoner kronor.

– Jag var skyddad mot att bli trejdad men blev det ändå eftersom folk inte gjorde sitt jobb. Då sög det ännu mer. Han som representerade mig gjorde inte sitt jobb, helt enkelt, har Berglund tidigare berättat i en intervju med Sportbladet.

”Trejdades mot sin vilja”

I en nypublicerad minidokumentär har det kanadensiska tv-bolaget Sportsnet träffat svensken, som i dag trivs med tillvaron i SHL och Djurgården.

– Jag hade en väldigt stor lista på klubbar jag inte kunde trejdas till. Den sändes inte in i tid. Det var inte mitt ansvar, det låg på någon annan, säger Berglund.

Även Patriks pappa Anders Berglund uttalar sig om flytten:

– Vi var såklart väldigt, väldigt arga på hans agent. Han trejdades mot sin vilja och kunde inte göra någonting åt det, säger han.

Agenten svarar

Men det finns delade uppfattningar om vem som bär ansvaret för trejden. Berglunds tidigare agent Peter Wallén svarar nu med ett uttalande som också publiceras i slutet av Sportsnets video.

”I juni 2018, inför deadline första juli, frågade jag honom om listan ett flertal gånger, både verbalt och via text. Patrik Berglund skickade inte listan till mig så jag kunde lämna in den till Blues”, står det bland annat att läsa i uttalandet.

PODD Efter alla hjärnskakningarna - här är farligaste sporterna

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med professorn i idrottsmedicinn, Yelverton Tegner, om hur tacklingar, nickar och smällar skadar hjärnan.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE