”Måste rannsaka oss själva rejält”

Linköpings kapten sågar laget

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Ny förlust och fortsatt sist i tabellen.

Då sågar Linköpings kapten sitt lag.

– Så här får det fan inte se ut, säger Eddie Larsson i C More.

Det var ett rejält krismöte som spelades i Be-Ge Hockey Center på lördagen: Ett Oskarshamn med sju raka förluster mot ett Linköping med sju förluster på sina nio senaste.

LHC ledde med 2-1 efter första perioden, men i andra vände IKO till 3-2 efter två snabba mål av Nicklas Heinero och Simon Despres.

”Inte acceptabelt”

Då såg gästernas lagkapten Eddie Larsson rött.

– Herregud, det är inte acceptabelt på den här nivån. Det får fan inte se ut så här. Jag blir ruggigt irriterad. Vi måste rannsaka oss själva rejält, sa han i C More.

På frågan vad man skulle prata om inför tredje perioden konstaterade Larsson att det är defensiven det är fel på, inte offensiven.

– Vi har ändå en del bra kombinationer och lyckas ställa om på dem. Chanser kommer vi få, men vi måste spela försvarsspel också, vi kan inte bara spela åt ett håll.

Kvar som jumbo

Tyvärr för Larssons och LHC:s del blev den tredje perioden mållös – trots 13–1 i skott på mål. Oskarshamn vann matchen med 3-2 och tog därmed sin första seger på en månad.

– Skönt att studsa tillbaka. Den senaste tiden har vi släppt in lite väl många puckar, så det här var viktigt för självförtroendet, säger målvakten Tex Williamsson i C More.

Linköping ligger kvar som jumbo i tabellen.

– Vi ville ha tre poäng i dag och det tycker jag vi visade i slutet då vi krigade som fan. Andra perioden var krampaktig från vår sida, vi lovade oss själva att släppa loss i tredje, vilket vi gjorde. Det känns surt, säger tränaren Bert Robertsson.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE