Växjö tog revansch i derbyt

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Knapp förlust i torsdags.

Stabil seger nu.

Växjö fick revansch mot HV71 när man vann med 6–3 i det andra Smålandsderbyt på tre dagar.

Växjö tog ledningen på ett lite märkligt sätt i första perioden.

I boxplat fick HV-backen Daniel Bertov en puck i ansiktet varpå han blev satt ur spel i några sekunder. Det var tillräckligt för att Växjö skulle slå till.

Med Bertov ur position fick Pontus Holmberg pucken vid ena stolpen och såg till att Växjö gick till pausvila med 1–0 i ryggen.

Fyra mål i andra

Och i andra perioden drog det iväg rejält.

Växjö gjorde fyra mål, varav ett vackert mål av Emil Forslund som kom fri i boxplay och la upp pucken i nättaket, och ledde med 5–1 inför sista perioden.

– Vi har djävulska problem med disciplinen och är för dåliga i boxen, sa en förbannad Simon Önerud i C More om HV71:s period.

Segerraden bruten

Bättre gick det i sista perioden. HV71 lyckades göra två mål genom Johannes Kinnvall och Anton Wedin, men uppförsbacken var för brant och Växjö vann med 6–3.

– Det är 50 personer på läktaren men det känns nästan som en vanlig match. Det är fina 50 personer som har kommit hit, säger Växjös Ilari Melart.

Därmed är HV71:s segerrad på tre matcher ett minne blott.

– Växjö är lite mer dedikerade att vinna. De förlorade mot oss senast. De gjorde det lilla extra och var mer cyniska i dag, säger HV71:s tränare Nicklas Rahm.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!