Publicerad:
Uppdaterad:

Örebro vann efter spelarmötet

Abols hjälte i förlängningen – efter ilskan

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Örebro hade ett spelarmöte med högt i tak.

Det verkar ha gett resultat.

Hemma mot Växjö studsade man tillbaka och vann med 4–3 efter att en tidigare frustrerad Rodrigo Abols avgjort i förlängningen.

Robin Kovacs sa till Nerikes Allehanda att laget rensade luften efter 3–7-förlusten mot Färjestad. Han berättade att det var högt i tak och att man pratade ut ordentligt om varför det blev som det blev.

Kovacs själv verkade ha lyssnat med båda öronen.

Profilvärvningen från förra säsongen var mållös inför matchen mot Växjö. Men redan efter fyra minuters spel spräckte han sin egen och matchens nolla när han stänkte in 1–0 i powerplay.

– Man har väntat på det här och det är skönt att det släpper. Det var otroligt bra spel rakt igenom från vår sida. En snygg passning från (Mathias) Bromé och sen försöker jag nypa till den direkt, säger Robin Kovacs i C More.

Sen kvittering

I tredje perioden klev han fram på nytt och sköt in 3–2 med ett hårt handledsskott till höger i slottet. Men Växjö fick en sista chans i numerärt överläge med tre minuter kvar att spela, och med bara minuten kvar prickade Emil Pettersson in 3–3 och tog matchen till förlängning.

Men den sena kvitteringen till trots – det var Örebro som skulle vinna. Rodrigo Abols pricksköt in 4–3 i förlängningen.

– Den kändes bra. Jag hade ett läge i powerplay och en i tredje perioden så det var riktigt skönt och jag är glad att laget vann, säger han i C More.

Frustrerad på klubban

Abols själv var riktigt frustrerad tidigare under matchen. Lettländaren sköt i ribban när han hade öppet mål i powerplay och tog ut frustrationen på sin egen klubba i båset.

– Samma klubba gjorde mål sedan så det är ju inte klubborna det är fel på. Nej, men det var bara känslor. Det var en tajt match och det var viktigt för oss att studsa tillbaka, säger han.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: