”Saknas rätt mycket, så mycket kan man säga”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Modo Hockey har börjat den hockeyallsvenska säsongen svajigt.

Klubbikonen Peter Forsberg? Han är inte imponerad.

– Från det man trodde att Modo skulle vara så saknas rätt mycket, så mycket kan man säga, säger den förre hockeystjärnan till Sportbladet.

Modo Hockey är långt i från forna glansdagar, det är en sak som är säkert.

Under tisdagen åkte Örnsköldsviksklubben på ett av sina tyngsta bottennapp hittills i årets hockeyallsvenska när de åkte till Norrköping och förlorade med 7–0 mot Vita Hästen.

En match klubbikonen Peter Forsberg såg.

– Ja, jag såg den och det enda man kan ta i försvar är att man varit ute på en lång roadtrip. Sedan känns det som att lag förlorar med stora siffror, mer än under en vanlig säsong. Om det har med att det inte är någon publik på läktaren vet jag inte, säger Forsberg och lägger till:

– Men, man ska inte förlora med 7–0. Modo var bedrövliga.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

”Vad saknas egentligen?”

Även om ”Foppa” fick ut viss behållning av att beskåda Vita Hästen-forwarden Marcus Sörensen, en spelare han beskriver som ”två divisioner bättre än alla andra”, så kvarstår faktumet att Modos säsongsinledning med blott 16 inspelade poäng på 14 matcher oroar honom.

Vad saknas i Modo?

– Vad saknas egentligen? Från det man trodde att Modo skulle vara så saknas rätt mycket, så mycket kan man säga. Jag tror att man kommer klättra men det är en bra bit upp till Timrå och “Löven”, säger Forsberg.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!