Ultimata NHL-resan – följ med till New York

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Det ultimata NHL-äventyret!

Det kan vi faktiskt lova.

Följ med Sportbladet på en exklusiv hockeyresa till New York för tre (!) stormatcher i NHL, träff med svenska stjärnspelare och skönt häng med Per Bjurman.

Älskar du också Per Bjurmans texter om NHL? Sanningen är ju att det inte går att komma så mycket närmare den nordamerikanska hockeyn än genom nestor Bjurmans alster. Eller jo, det finns förstås ett sätt: att åka till New York på en exklusiv NHL-resa, guidas igenom The Big Apple av Bjurman själv och se tre stormatcher på plats.

OBS SLUTSÅLT! – Men här kan du anmäla intresse till kommande resor.

Det kan nämligen Sportbladet erbjuda i februari 2019. Alla våra läsare har chansen till ett NHL-äventyr utöver det vanliga. Under sju dagar bjuds det på tre stormatcher: New York Rangers-Montreal Canadiens, New York Rangers Washington Capitals och New York Islanders-Toronto Maple Leafs. Inte nog med det: Sportbladet kommer arrangera en träff med en eller flera svenska stjärnspelare från NHL. Dessutom bjuder Per Bjurman på skönt häng och en nördig guidad tur i New York.

Per Bjurman, varför är New York världens bästa stad?

– För att det aldrig blir vardag här, kittlingen i myllret där ute aldrig klingar aldrig av. Jag har bott här i 14 år nu och och tycker fortfarande att det är en fantastisk kick att gå ut genom dörren och uppleva elektriciteten, intensiteten och den förhöjda livskänslan. Varje dag. Det går inte över, det blir aldrig, aldrig rutin och grå vardag i New York.

Klassikermöte mellan New York Rangers och Montreal Canadiens, svenskmöte mellan New York Rangers och Washington Capitals och Tavares återkomst till New York när Toronto möter Islanders? Tre supermatcher – men vilken är hetast?

– Åh, alla tre är verkligen kanonmatcher och därför  svåra att gradera. Rangers-Canadiens är som sagt en sann klassiker, Original Six-möte och allt. Med gott om högljudda bortafans på läktarna. Rangers-Capitals har efter ett oräkneligt antal slutspelsdueller senaste decenniet utvecklat en riktigt svavelosande rivalitet, så den fajten kommer det slå gnistor om - och där får man ju dessutom se Alex Ovetjkin, hela hockeyhistoriens bäste målgörare. Men John Tavares återkomst kan nog bli det verkligt oförglömliga körsbäret på gräddtårtan. Den har hela Long Island väntat på sedan han, Islanders store klubbikon, skrev på för Toronto i somras. Känslorna kommer svalla på samma sätt som när Lebron kom tillbaka till Cleveland första gången. Det blir helt unikt att få vara med om.

Varför ska man inte missa det här NHL-äventyret?

– Just för att man får se tre så fantastiska matcher i den här magiska staden, med ett helt koppel gudabenådade superstars in action. Men också för att man ju får träffa mig och Jonathan Ekeliw, se och höra när vi gör en podcast och hänga med oss i den här exalterande miljön! Även det blir garanterat en oförglömlig upplevelse!

▪▪ FOTNOT: Resan arrangeras av Sportbladet och Watch it Live, och presenteras av Rizk.


OBS SLUTSÅLT! – Men här kan du anmäla intresse till kommande resor.


PRELIMINÄRT DAGSPROGRAM

DAG 1, 27 FEBRUARI – ONSDAG

Direktflyg Stockholm, Arlanda till New York, Newark.
Avresa klockan 12.25 med beräknad landningstid klockan 15.15.

Vid ankomst väntar en privat transfer för färd in till Manhattan och boendet de kommande dagarna.

DAG 2, 28 FEBRUARI – TORSDAG

Efter att ha vilat ut oss och ätit frukost är det dags för en guidad stadstur av The Big Apple med ingen mindre än Sportbladets egen Per Bjurman. Turen börjar från hotellet och tar oss runt i New York. Under turen får vi se mycket av det som har gjort New York till en så känd och omtyckt plats och naturligtvis får vi även några riktigt bra tips från Per. Turen avslutas med en guidad tur av mytomspunna Madison Square Garden.

På eftermiddagen samlas vi för uppladdning innan kvällens match och vår transfer till Nassau Coliseum. Dagens match spelas mellan New York Islanders vs Toronto Maple Leafs. En unik möjlighet att få uppleva när John Tavares med nio stycken säsonger i Islanders återkommer till Long Islands med sin nya klubb. Dessutom får vi ju även se William Nylander och Auston Matthews live! Matchstart klockan 19.00 (lokal tid).

DAG 3, 1 MARS – FREDAG

Dagens match är ett riktigt klassikermöte på Madison Square Garden, New York Rangers vs Montreal Canadiens. Matchstart klockan 19:00 (lokal tid). Förmiddagen fri för egna aktiviteter.

DAG 4, 2 MARS – LÖRDAG

Dagen fri för egna aktiviteter. Shopping på egen hand står säkert högt upp på listan. Självklart står vi till förfogande med förslag om ni så önskar det. På kvällen äter vi en god gemensam middag på ett av New Yorks allra bästa steakhouse, Keens Steakhouse, som funnits ända sedan år 1885!

DAG 5, 3 MARS – SÖNDAG

Dagens match på Madison Square Garden är ännu en toppmatch, New York Rangers vs Washington Capitals! Henrik Lundqvist vs Nicklas Bäckström. Matchstart klockan 12:30 (lokal tid). Eftermiddagen och kväll fri för egna aktiviteter

DAG 6, 4 MARS – MÅNDAG

Avresa och hemfärd till Sverige. Flyget lyfter från Newark först klockan 17.20 vilket ger oss ytterligare några sköna timmar på Manhattan att vika till shopping eller sightseeing.

DAG 7, 5 MARS – TISDAG

Vi landar i Stockholm på Arlanda klockan 07.15.


OBS SLUTSÅLT! – Men här kan du anmäla intresse till kommande resor.

Publicerad: