5 anledningar till att hänga med på drömresan till New York

NHL-experten Per Bjurman ger sina bästa tips

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

4–8 mars arrangerar Sportbladet en exklusiv NHL-resa till New York – och det finns fortfarande ett fåtal platser kvar.

Tidningens mångårige NHL-korrespondent Per Bjurman kommer vara på plats – och listar härmed de främsta skälen till att du borde följa med till världsmetropolen.

– Häng med Sportbladet så ses vi där borta, säger Peter Forsberg, som kommer vara med under resan.

1. Foppa.

– Två Stanley Cup, en Hart Trophy, en poängligaseger, sju All Star-nomineringar och en allmän status som en av de bästa som någonsin spelat i NHL. Nej, det går inte att föreställa sig en bättre guide under en NHL-resa än Peter ”Foppa” Forsberg – och han kommer alltså hänga med oss, berätta om sin fantastiska karriär, svara på frågor och ta selfies med de som så önskar. Gästerna som var med under samma slags möte i Tampa i oktober beskriver upplevelsen som helt oförglömlig

2. Rangers

– I snart hundra år har ”Original Six”-laget Rangers varit del av kontexten i världsmetropolen New York. Det finns med andra ord knappt något mer klassiskt lag. Nu är de på väg ut på rätt sida av en grundlig ”rebuild” och har med artister som Mika Zibanejad, Artemi Panarin och finländska underbarnet Kaapo Kakko börjat jaga första slutspelsplatsen på några år. Och jo, kassen vaktas fortfarande av Kung Lundqvist, numer betraktad som en av de stora ikonerna i klubbens historia.

Foto: Noah K. Murray / TT NYHETSBYRÅN

3. Devils, Blues och Capitals

– De övriga lagen vi får se under våra dagar i New York-området är inte fy skam de heller. Självaste regerande mästarna St. Louis dyker till exempel upp, liksom ex-mästarna Washington – inklusive Nicklas Bäckström och Alex Ovetjkin, tidernas främste målskytt. Och så blir blixtrande derby mellan Rangers och Devils. Sådana gånger spelar det aldrig någon roll var i tabellen lagen befinner sig. Lokalkonkurrenterna ger alltid allt, och lite till, när de drabbar samman. 

4. Madison Square Garden

–  Över hela världen drömmer estradörer om ”the woooorld’s most famous arena”. Det är där, på Garden mitt på Manhattan, man gör det ultimata framträdandet. Så har också ”alla” uppträtt under det välvda cirkustaket, från Elvis till Påven och John Lennon och Frank Sinatra – och Henrik Lundqvist vid hundratals tillfällen. Man känner också magin och historiens vingslag så fort man klivit in genom entrén. Det finns inget som Garden. 

Foto: Pontus Höök / TT NYHETSBYRÅN
Garden.

5. New York City

– Vad finns det att säga om New York som inte redan är känt? Smeknamnet ”världens huvudstad” har inte uppstått ur tomma intet. Det är verkligen en av planetens medelpunkter, med en energi som aldrig upphör att kittla. Jag har bott här i femton år, så jag vet. Jag vet också, vill jag påstå, en del om hur stan bäst ska upplevas och den som kommer hit som Sportbladets gäst får garanterat ta del av den kunskapen…

Publicerad: