Kritiken mot Ryssland efter Höglanders matchstraff

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Nils Höglander armbågade Grigori Denisenko i huvudet och fick matchstraff i JVM-semifinalen mellan Sverige och Ryssland.

Då var kanadensiska TSN:s NHL-expert Bob McKenzie kritisk – mot ryssarna.

Med 4.22 på matchuret så fick Juniorkronornas stjärna Nils Höglander matchstraff efter att ha sänkt den ryske kaptenen Grigori Denisenko med en ovårdad tackling mot huvudet.

Denisenko? Han var tillbaka i spel relativt fort och var på isen så tidigt som när ryssarna satte 3–1 mindre än tio minuter senare.

”Ta bort honom från isen”

Det var något som fick kanadensiska TSN:s studio, med kände NHL-experten Bob McKenzie i spetsen, att rasa.

– Om de vill införa extrema straff för att skydda killarnas huvud, gör för all del det. Men de måste komma på bättre sätt för att förhindra hjärnskakningar. Att sätta en ispåse på spelarens huvud och sen skicka ut honom i nästa powerplay utan att veta om han har en hjärnskakning. Du kan inte avgöra det så snabbt på bänken. Så om du är seriös med huvudskador, ta bort honom från isen och undersök honom. Gör det ordentligt, säger McKenzie enligt Expressen i studiosnacket.

1 av 5 | Foto: Jimmy Wixtröm

”Inte säker på...”

Bob McKenzie var inte den enda som var kritisk mot hur snabbt Denisenko var tillbaka i spel.

”Jag är inte säker på att en ispåse i nacken i 30 sekunder och sedan rakt ut på isen igen är den rätta utvärderingen och behandlingen för en huvudträff som får dig liggandes på isen”, twittrar TSN:s James Duthie.

Publicerad:

LÄS VIDARE