Henrik Lundqvist sågar sig själv

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Henrik Lundqvist tog på sig New York Rangers 2-7-debacle mot Pittsburgh i natt och kallade sin egen insats ”hemsk”.

Sedan tog coachen David Quinn på sig misstaget att låta den svenske målvaktsstjärnan stå.

– Jag borde aldrig ha försatt honom i den situationen efter den två utmattande matcherna i St. Louis och Nashville. Väldigt dåligt av mig, hette det

Ja, New York Rangers blev – ännu en gång – ordentligt tillplattade av pingvinerna från Pittsburgh hemma i Madison Square Garden.

Under den mållösa förstaperioden höll de i och för sig jämna steg med divisionsrivalen, men sedan sa det bara pang och pang och pang igen.

”Mitt fel”, menar Henrik Lundqvist, som var enastående i årsskiftets två segermatcher mot Nashville respektive St. Louis men nu släppte in sex av 18 skott innan han en bit in i tredje perioden avlöstes av Alexandar Georgiev.

Foto: Brad Penner / TT

– Det var nog min sämsta match, suckar ”Henke” när han möter media i omklädningsrummet efter slutsignalen.

– Som lag tycker jag vi spelade helt okej det var bara målvaktsspelet som inte höll tillräckligt hög klass. De första fyra målen var lite konstiga studsar och frilägen, men jag måste hitta ett sätt att ta någon av de puckarna. Och i tredje var jag bara hemsk. Ska man slå Pittsburgh går inte det, då måste man ha bättre målvaktsspel. Så den här förlusten får jag ta på mig.

”Ett stort misstag”

Coachen David Quinn tycker dock att det som till slut alltså blev en 2–7-torsk ska skyllas på honom – för att han alls lät klubbikonen spela.

– ”Hank” hade två väldigt intensiva kvällar i Nashville och St. Louis och tvingades göra en väldig massa stora räddningar för att vinna de matcherna åt oss, säger han på sin presskonferens.

– Så han borde inte ha stått ikväll. Det var ett stort misstag av mig. Jag har betydligt större skuld i det här än vad han har.

Patric Hörnqvist hade assist på två av gästernas mål och Marcus Pettersson på ett.

– Vi spelade inte jättebra men det är skönt att kunna vinna även såna matcher, säger ”Bengan”.

– Matchen var väl över i andra, när vi hade gjort tre mål och de fick en reducering, men vi replikerade direkt. Då gick luften ur dem. Det har man varit med om själv, man känner att uppförsbacken blir väldigt brant.

LÄS VIDARE

I natt kom den slutliga repliken från Dallas-stjärnorna Jamie Benn och Tyler Seguin, häromdagen kallade ”fucking horseshit” av klubbens VD Jim Lites.

Seguin gjorde två mål och Benn ett under ett 5-4-drama hemma mot New Jersey.

Dessvärre tvingade Benn avbryta matchen efter en oöm tackling, men coachen Jim Montgomery hävdar att man höll kaptenen från isen som en ren försiktighetsåtgärd.

Även finländske rookie-backen Miro Heiskanen gjorde två mål, inklusive det avgörande i tredje perioden, och John Klingberg noterades för två assist.

Jesper Bratt svarade för ett av Devils mål.

Colorado höll på att jag ikapp 1-5-underläge hemma mot San Jose i terdje perioden, men närmare än till 4-5 kom de inte.

Erik Karlsson spelade fram till ett mål signerat Brent Burns och är därmed uppe i sammanlagt 30 assist som San Jose-haj.

Edmonton tog chansen att haka på i streckracet i väst genom att slå Arizona borta med 3-1.

Connor McDavid var återigen lysande och gjorde två mål, det ena på assist från Adam Larsson.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: