Zibanejad i storform för Rangers

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Ingen rost från Östersjön hann fastna på Mika Zibanejad under Finlandskryssningen han firade All Star-uppehållet med.

Han var lysande i nattens comeback på Madison Square Garden och stod för såväl ett mål som två assist.

– Men så såg jag också till att träna lite på is även i Sverige, säger den inofficielle Rangers-kaptenen med ett leende till Sportbladet efter 4-2-segern mot Detroit.

De flesta NHL-stjärnorna tillbringade det nyligen avslutade All Star-breaket på solstolar i Florida och Karibien, men Mika Zibanejad passade på att flyga hem till Sverige – och åkte, som han berättade i en intervju med Sportbladets Mattias Karlsson, på dansbandskryssning (!) med en Finlandsfärja.

Men som sagt:

Att döma av insatsen när Rangers i natt återvände till allvaret med en hemmamatch mot Detroit lyckades han ändå bevara den fina formen från tidigare i vinter.

”Var ändå bara en vecka”

Den 26-årige stockholmaren stänkte med ett sylvasst skott in sin nittonde fullträff för säsongen och spelade också fram till två mål.

– Ja, det var ändå bara en vecka. Då ska man inte behöva tappa för mycket, ler han när vi träffar honom efter slutsignalen.

– Jag såg dessutom till att träna lite på is även hemma i Sverige och hade ett bra pass med laget igår (läs torsdag). Fast vi får väl se hur kroppen reagerar imorrn. Vi har ju ny match i Detroit då.

Nå, att döma av hur styrkeförhållandena såg ut på Garden ska Rangers, oavsett herr Zibanejads eventuella, fördröjda sviter efter foxtrot-svängarna på Östersjön, inte ha några problem att plocka två poäng till.

Mika Zibanejad visade storform.
Foto: Kathy Willens / TT NYHETSBYRÅN
Mika Zibanejad visade storform.

Och i så fall har de plötsligt lite, lite känning i tabellen igen.

– Det började bra med den här segern och vinner vi igen kommande natt tycker jag det ser riktigt lovande ut, fortsätter Mika.

– Vi ska spela mot alla runtomkring i oss i tabellen så vi har verkligen detta i egna händer.

Även Jesper Fast bidrog med en assist i natt. Henrik Lundqvist satt åter på bänken, men vaktar kassen i returmötet i Motown.

Foto: Sarah Stier / TT NYHETSBYRÅN
Stod för ett mål som två assist mot Detroit.
Publicerad:

LÄS VIDARE