Lagkaptenen byter klubb

Timrå gör flera förstärkningar

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Liljewall.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Liljewall.

Timrås satsning fortsätter.

Sportbladet kan avslöja att klubben nu är överens med Södertäljes lagkapten Christopher Liljewall, 30.

Och redan under torsdagen presenterades 24-årige centern Hugo Reinhardt från Nordamerika och 26-årige målvakten Jacob Johansson från Linköping.

Timrå fick aldrig chansen att kvala sig upp till SHL på grund av att corona-situationen stängde ner all ishockey.

I stället tar klubben nya tag mot nästa säsong och sportchefen Kent Norberg är på väg att ställa ett riktigt intressant lag på benen. 

Sportbladet har tidigare berättat att klubben är muntligt överrens med storstjärnan Jonathan Dahlén till kommande säsong.

Tidigare har klubben dessutom förlängt med några av förra säsongens bästa spelare, bland annat Dahléns parhäst Albin Lundin. Sportbladet kunde också avslöja att Linköpings målvakt Jacob Johansson är klar för klubben.

Halverad lön

Och nu är Timrå på väg att presentera ytterligare ett meriterat nyförvärv. Det handlar om Christopher Liljewall, som de två senaste säsongerna tillhört Södertälje, där han var lagkapten den gångna säsongen. Men förhandlingarna med Södertälje havererade omgående då klubben, enligt vad Sportbladet erfar, ville halvera lagkaptenens lön.

ST skrev för en vecka sedan att Liljewall var aktuell för Timrå och enligt vad Sportbladet erfar är nu parterna överens.

På totalt 104 matcher med SSK svarade den omtyckte centern för 62 poäng. Tidigare har Liljewall spelat SHL-hockey med moderklubben Rögle och Brynäs och Rögle.

Två nyförvärv presenterade

Hugo Reinhardt och Jacob Johansson är nu officiellt presenterade, det har skrivit ettårskontrakt respektive tvåårskontrakt.

Den förstnämnde har spelat collegehockey i Massachusetts och innan det i Frölundas juniororganisation, den sistnämnde har fyra SHL-säsonger bakom sig i Linköping och hockeyfostrades i Värmland.

– Jag tror Hugo Reinhardt kommer att bli en positiv överraskning för alla, jag har stora förväntningar på honom. En kille som vi tror kommer tillföra attityd, han ska vara framför mål med sin tuffhet, säger sportchefen Kent "Nubben" Norberg.

Samtidigt har 19-årige högerskjutande backen Léon Lerebäck förlängt med ytterligare en säsong.

Publicerad:

LÄS VIDARE