Finland besegrade Tre Kronor

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN

Noll i fjol.

Och noll igen.

Tre Kronor har nu sex raka förluster i Karjala Cup.

Karjalaförbannelsen fortsätter. Tre Kronor avslutade turneringen i Helsingfors med en 2–3-förlust mot Finland. Och har nu med Johan Garpenlöv som förbundskapten förlorat samtliga sex matcher i de två senaste upplagorna.

– Uddlöst. Bedrövligt power play, måste jag också säga. Det är ju fyra chanser här i tredje perioden. Man står och kokar pucken och ingen attack mot målet. Finland var bättre, säger expert Erik Granqvist i TV10:s sändning.

Mot Finland ledde Sverige med 2–0 efter mål av Max Friberg, och Leon Bristedt med ett skott från blå i numerärt överläge. Men värdnationen kom tillbaka.

Vände i slutminuterna

Aleksi Saarela reducerade efter halva mittperioden, och halvvägs in i tredje och sista var Finland ikapp. Villi Saarijärvi vann puck vid blå, fintade sig fram och över till vänsterkanten – och sköt mellan benskydden på Niklas Rubin. Och 2–2 i matchen.

Sedan, med mindre än två minuter kvar, fullbordades vändningen. I power play tryckte Valtteri Kemiläinen in segermålet.

3–2 till Finland, och Tre Kronor sist i Karjala Cup för tredje året i rad.

”Besvikna”

– Vi har möjligheten att vinna i dag i power play, men vi är inte tillräckligt effektiva där. Vi passar i stället för att skjuta. Vi åkte hit för att vinna varje match, och vann inte någon. Och det är vi otroligt besvikna för, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.

Ryssland vann Karjala Cup, i gruppfinalen besegrade de Tjeckien med 3–0.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!