Fostrades i Luleå – klar för Skellefteå

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Oskar Nilsson är klar för Skellefteå
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Oskar Nilsson är klar för Skellefteå

Han har sagt att han har hatat Skellefteå hela uppväxten.

Nu har Luleåfostrade Oskar Nilsson, 28, presenterats för just Skellefteå.

– Det var väl en sak man sa i affekt. Jag tror att det var premiärmatch och det var för att få lite extra tändvätska där och då, säger Nilsson.

Förra veckan kunde Sportbladet avslöja att Skellefteå i stort sett var överens med IK Oskarshamns Oskar Nilsson. Därmed blev det inget Luleå för Nilsson som spelat flera säsonger som ung – samt SHL-debuterat – för Skellefteås rivalklubb från Norrbotten.

– Jag ser Skellefteå som en klubb som står för en hockey som är rolig att se på. Sen så tycker jag att det är en konstruktiv hockey som jag tror passar mig bra. Det är en seriös förening som jag har sett upp till när jag var yngre. Sen ligger det på bra breddgrader. Vi väntar vårt andra barn och det är lite lättare att få hjälp då, säger Nilsson som är klar för två säsonger i Västerbotten.

”Något man sa i affekt”

Men klubbvalet är kanske inte helt friktionsfritt. I en intervju med Expressen från SHL:s upptaktsträff sa 28-åringen följande:

– Jag ska väl vara ärlig och säga att jag har hatat Skellefteå hela uppväxten.

Nilsson minns uttalandet.

– Det var väl en sak man sa i affekt. Jag tror att det var premiärmatch och det var för att få lite extra tändvätska där och då. Det var svårt att vinna mot Skellefteå under juniortiden. De hade fantastiska lag och man hade en grym respekt för dem. Det ligger ingen grund i det, säger han.

Tror du att du kommer att få höra en del från supportrar – från båda lagen – om det?

– Nej, men det kommer säkert komma frågor. Jag vet inte, om man har spelat hockey själv och vet hur bra Skellefteå var... man var ganska rädd för att åka dit på den tiden. Jag har ju inte varit i Luleå på tio år. Det är nästan tvärtom nu. Jag har egentligen inga känslor för Luleå kvar på det sättet.

Han fortsätter:

– Det är klart, det kanske inte var så jättesmart att säga men samtidigt ligger det ingen grund i det. När man var 16-17 år ville man vinna varje match och det var svårt att göra det mot Skellefteå på den tiden.

Var du nära Luleå?

– Nej, egentligen inte. Det fördes väl lite diskussioner men inget mer än så.

”Blir lite revansch”

Oskar Nilsson berättar att han skrev på några dagar innan SHL införde värvningsförbud. Han kommer från sin andra säsong i Oskarshamn och sin första hela SHL-säsong i karriären. Det var en säsong där han tidigt ådrog sig flera brutna revben, en rejäl hjärnskakning och två punkterade blodfyllda lungor i en match mot Växjö.

Nilsson var i stort sett sängliggandes i nästan två månader, men repade sig och till slut blev det 7 poäng (2+5) på 28 matcher i en säsong där Oskarshamn slutade sist i tabellen.

Nu ser han fram emot det nya kapitlet.

– Det är klart att det känns inspirerande. Det är en stor utmaning att ta en plats, prestera bra, och bidra till ett vinnande lag. Det är det man vill som hockeyspelare. Det blir lite revansch för det här året. Det var en ganska jobbig skada med allt som var, och jag känner mig jätteladdad för uppgiften, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE