”Det är bara bra relationer och respekt”

Av:

Publicerad:

Tre veckor av ovisshet, hårda ord och tuffa förhandlingar.

Nu är den omdiskuterade skilsmässan med Modo klar. 

– Jag ångrar ingenting, säger Björn Hellkvist.

För tre veckor sedan briserade bomben när Björn Hellkvist i en intervju med Sportbladet bekräftade intresset från Leksand och även berättade att uppdraget var lockande.

Något som fick Modos supportrar att gå i taket och kräva allt från att den tidigare så hyllade tränaren skulle sparkas ut direkt till att han skulle få straffarbete i Örnsköldsvik kontraktstiden ut.

Foto: Adam Ihse/TT

Hur har de här veckorna egentligen varit?

– Som upp- och nervända världen, kan man säga. Samtidigt vet jag att det är en del av spelet.

Hur mår du nu?

– Jag mår bra, skönt att det är klart. Jätteskönt till och med. Nu har jag inte läst allt, men vad jag förstått hittills verkar alla parter nöjda. Det är positivt.

Björn Hellkvist återvände i söndags.

Hur har de här dagarna i Örnsköldsvik varit?

– Det är mycket när en sån här affär ska stängas, mycket telefon och jobb med att sitta i möten och sånt.

Jag tänker mer på vilka reaktioner du har fått från så kallat vanligt folk på gatan?

– Jag har i stort sett inte träffat något vanligt folk, jag har knappt stött på någon, så det är ingen som har varit elak om du undrar, eller för den delen snäll. Alla har varit respektfulla. Precis som jag tycker det är tråkigt att bryta upp tycker de jag har träffat att det är tråkigt att jag lämnar, men det har varit på ett respektfull sätt. Är man hockeytränare vet man att det är så här den här världen fungerar ibland. 

Ångrar ingenting

När vi får tag på Björn Hellkvist är han fortfarande kvar i Örnsköldsvik, men planerar eventuellt att ta nattåget till Stockholm för att där träffa sin nya chef, Leksands general manager Thomas Johansson.  

När han sedan anländer till Leksand är inte helt spikat. 

– Jag ska prata med ”Tjomme” (Thomas Johansson) och planera lite, vi har inte haft så mycket kontakt eftersom jag varit anställd av en annan klubb. Men jag är övertygad om att jag åker dit så snart som möjligt. Det ligger i både mitt och Leksands intresse.

Hur känns det att från och med nu vara huvudtränare för Leksand?

– Det känns häftigt och motiverande. En klubb som verkligen har ögonen på sig. En möjlighet att Få påverka dess framtid. Ser Jätte, jättemycket fram mot jobba med ”Challe” (Mikael Karlberg) och ”Fredde” (Fredrik Hallberg). Tycker vi har en stab av hög klass, kompetensmässigt, och så är det goa killar att jobba med. Jag känner båda två. Tillsammans med övrig ledning tror jag vi kommer får riktigt bra rull på detta, det är jag helt övertygad om. 

Finns det något du ångrar under de här tre veckorna?

– Nej.

Har du hela tiden trott på en sån här lösning?

– Ja, det är klart att man alltid tror det löser sig, men också viktigt att det löser sig bra för alla parter. Och det tycker jag det verkar ha gjort.

Inte tagit farväl av spelarna

Har du själv fått göra uppoffringar i ditt avtal för att affären ska gå i lås?

– Mitt eget individuella avtal med Leksand är inget jag vill kommentera, det är en privat fråga, men klart att jag har varit väldigt mån om att det ska lösa sig på ett bra sätt.

Hann du med något avsked till de spelare som är kvar?

– Nej, egentligen ingenting alls, beträffande det nya lagbygget har jag ingen direkt insyn där, vilket är fullt förståligt.

Men fick du säga hej till de spelare som är kvar och som du jobbat med de senaste åren?

– Nja, det vill jag inte gå in på det. Viktigaste är väl att när man lämnar en klubb så här är att man lämnar på ett respektfullt sätt så de får gå vidare med sin verksamhet.

Har du utsatts för hot?

– Nej, ingenting. Alla jag har pratat med varit väldigt respektfulla och förstående och jag har kunnat förklara för dem hur jag känner och jag har jättemånga vänner kvar här i Övik. Det finns ingen dålig stämningen mellan mig och de människor jag har jobbat med tidigare. Det är bara bra relationer och framför allt respektfullt. Det finns alltid anledningar till att saker händer och det förstår folk när man pratar med dem. 

Foto: Adam Ihse/TT
Publicerad:

LÄS VIDARE