Henke spikade igen mot ”Wild Bill”

Av:

Publicerad:

NEW YORK. En sanslöst inspirerad Henrik Lundqvist vägrade låta honom näta under söndagens matiné i New York – trots lika talrika som feta chanser.

Men likafullt: William Karlsson har börjat varva upp igen och plågar NHL-målisar med nästan samma frekvens som under fjolårets overkliga genombrott.

– Det var lite frustrerande i början av säsongen, när ingenting gick in. Men jag har haft tålamod och nu känns det som det lossnat, säger ”Wild Bill” till Sportbladet efter det som till slut blev en 4-3-seger.

Det var ingen Vegas-riddare som hade det särskilt lätt mot Henrik Lundqvist – i femplus-form lagom till upploppet mot nästa veckas jullov – i den tidiga föreställningen på Madison Square Garden, men särskilt brutalt rånad av Rangers-keepern blev landsmannen William Karlsson.

Snuvades av Henke

Han hade en otrolig dubbelchans i första perioden, ett friläge i andra, styrningar i målgården och skott från nära håll – men Lundqvist föreföll lika besatt av att stoppa Märsta-snipern som vissa svenska partiledare är att stoppa andra från att bli statsministrar.

– Ja, det var inte lite jag missade, kluckar ”Wild Bill” med en road huvudskakning när vi träffar honom efteråt.

– ”Henke” hade tydligen bestämt sig för att jag inte skulle få göra några mål. Han stod helt enkelt på huvudet och vann matchen i matchen mot mig.

Det är det dock få andra målvakter i världens bästa liga som gjort på slutet. Efter en något trög start på grundserien har Vegas 25-årige förstecenter börjat stegra mot samma höjder som ifjol, när han chockade världen med 43 fullträffar. Innan matinén på Manhattan hade han gjort fyra mål på tre matcher – och åtta på de senaste tio.

– Mm, fortsätter han, det var lite frustrerande i början av säsongen, när ingenting gick in. Men jag har haft tålamod och nu känns det som att det lossnat. Jag har fått sätta dit några och självförtroendet växer.

Vegas har varvat upp

På samma sätt är det även med Golden Knights som lag. De inledde säsongen haltande men påminner för varje vecka som går mer och mer om det snudd på ostoppbara kollektiv som tog sig ända till final i somras.

Mot Rangers kunde de till exempel vunnit med fem-sex måls marginal – men fick vänta först tills Alex Tuck kunde snärta in 4-3 på övertid. 

– Ja, jag tycker vi var bästa laget på isen och borde ha avgjort redan i andra perioden. Inte minst borde jag själv satt hängt ett par kassar då, säger ”Wild Bill”.

Men en världsmålvakt fast besluten att förvägra sin sylvasse landsman några mål råkade stå i vägen den här gången.

Räkna inte med att det kommer hända särskilt ofta framdeles.

Foto: TT
Publicerad:

LÄS VIDARE