Linköping tappade – då såg Robertsson rött

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Först en hemmarivstart – sedan en hemmakollaps.

Det, eller kanske rättare sagt Eddie Larssons loja försvarsarbete i spel tre mot fem, fick Linköpingstränaren Bert Robertsson att offentligt reagera i 2–3-förlusten mot Rögle.

– Han ville att jag skulle plocka bort en klubba, så det håller jag med om. Jag får ta på mig det målet, säger Larsson till Sportbladet.

Linköping rivstartade, för att uttrycka det milt, hemmamötet med Rögle.

Åtminstone om man räknar skott.

Efter knappt halva perioden hade östgötarna makalösa 9–0 (!) i skott.

Men bara ett mål.

Sebastian Karlsson (på skott nummer sju) gav LHC ledningen efter 5.26. Det kunde mycket väl blivit en 2–0:a bara en handfull sekunder senare när hemmalaget fick en straff. Men Broc Littles försök mot Cristoffer Rifalk hade tamkattstendenser snarare än lejonvibbar.

Och då hände också något med hela laget.

”Skicka en signal”

Eric Gelinas dundrade in kvitteringen från blålinjen på bortalagets andra skott i matchen efter knappt åtta och en halv minut. Efter 14.17 tog Taylor Matson tillvara på en lös och ouppmärksammad puck. Och efter en lång PP-session i spel fem mot tre i andraperioden så kunde Dennis Everberg raka in 3–1. Något som fick LHC-tränaren Bert Robertsson att tydligt reagera på backen Eddie Larssons loja försvarsingripande, där han i princip lät Everberg ensam plocka upp en lös retur i LHC-zon.

– Det kommer bli en lång vinter i Linköping, säger C Mores studioexpert Petter Rönnkvist när han ser bilderna från LHC-båset.

Niklas Wikegård hyllade samtidigt Robertssons agerande sett till omständigheterna.

– Vänta inte. Skicka en signal. Skicka en signal till alla andra backar. Eddie är en etablerad spelare, han är en storspelare. Mot Eddie Larsson ska du göra det där, säger experten Niklas Wikegård.

”Högt i tak”

Vad var det då som sades mellan LHC-kaptenen och LHC-tränaren?

– Det var lite taktiskt hur vi skulle se ut i boxen och så, säger Eddie Larsson när Sportbladet ringer upp honom efter matchen.

Robertsson såg ju ut att vara ganska irriterad.

– Precis. Han ville att jag skulle plocka bort en klubba, så det håller jag med om. Jag får ta på mig det målet.

Tycker du som spelare att det är rätt att ta det snacket offentligt mitt under pågående match på det sättet?

– Absolut. Vi har högt i tak så det har jag inga problem med.

”Varit med om sämre starter”

Laget verkade i alla fall få lite tändvätska av det. Broc Little hittade en reducering, hans första mål för säsongen, och LHC skapade chanser. Men inte tillräckligt mycket för att få med sig några poäng.

– Första tio är jättebra. Sen släpper vi in två enkla mål som gör att vi mentalt går ner oss för mycket. Vi blir funderande. Sista 20 är jättebra. Vi är på väg att vända en match till men det räckte inte riktigt, analyserar Eddie Larsson.

– Vi måste få ihop det en hel match bara.

Läge för oro?

– Det är fortfarande en väldig lång säsong. Jag har varit med om sämre starter än så här.

LÄS VIDARE

Laddar Tabell
Publicerad: