Sam Hallams pik mot Luleå

Irriterad intervju – trots segern

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Luleå har sin längsta förlustsvit hittills efter 2–3 mot Växjö.

Trots Växjövinst skickade tränaren Sam Hallam en känga till Luleå.

– Det enda jag känner nu är att ett gäng filmare med tre femmor kunde slå ett fantastiskt hockeylag, säger han i C More.

Med 1–6 i målskillnad och två raka förluster var Luleå revanschsuget. Men i stället för ett trendbrott kom norrbottningarnas tredje förlust i följd i bortamötet med Växjö.

Det var dock Luleå och Karl Fabricius, som med hjälp av baksida lår styrde in gästernas 1–0-mål redan efter två minuters spel.

Innan den första perioden var färdigspelad hade dock smålänningarna replikerat (Ilari Melart) – och åkt på en backskada.

Rosén tvåmålsskytt

Peter Andersson delade ut en tackling, men var själv den som grinade illa. Reprisbilderna visar hur Växjöbacken vrider till knät före duellen, och haltade sedan ut i omklädningsrummet.

Sedan var det Växjös Robert Rosén som först fullbordade vändningen, innan centern också satte matchavgörande 3–2-målet, när klockan stod på 15.47 i den sista perioden.

Luleås forward Einar Emanuelsson var besviken över både lagets och sin egen insats.

– Helt ärligt … Jag har ett byte där vi skapar någonting. Vår kedja kan mycket bättre, nu är vi inne på två bakåt. Vi måste göra ett bättre jobb, säger Emanuelsson i C More.

Anklagades vara filmare

För Luleås del innebär resultatet att laget har sin längsta förlustsvit i årets SHL-säsong.

Senast lagen möttes gick Luleås tränare Thomas Berglund till hård attack och anklagade Växjöspelarna för att gå omkull enkelt vid två tillfällen.

Efter lördagens möte replikerade Sam Hallam:

– Det enda jag känner nu är att ett gäng filmare med tre femmor kunde slå ett fantastiskt hockeylag, säger han i C More.

Kort efter piken valde Hallam att rycka av sig headsetet och avbryta intervjun med tv-kanalen.

Einar Emanuelsson
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Einar Emanuelsson
Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!