Inga CHL-spelare i Tre Kronor: ”Bättre för alla”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Garpenlöv.
Foto: Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN
Garpenlöv.

Tre Kronors krupp till Channel One Cup är uttagen.

Noterbart är att ingen spelare från de svenska CHL-lagen är med.

– Det är bättre för alla, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

Den kanske största knallen i truppen är backen Calle Andersson, men den största snackisen är att inga spelare från de svenska lagen i CHL är med.

Luleå, Frölunda och Djurgården är kvar i turneringen och spelar returmöten i CHL tisdag 10 december. Inte heller de svenska spelarna i schweiziska Zug är med.

– Egentligen finns det inga hinder, jag kan ju ta ut dem, säger nye förbundskaptenen Johan Garpenlöv och tillägger:

– Men då har vi samma problem som vi haft de tidigare åren. Att de spelar på tisdag och ska åka en hel onsdag till första träningen på torsdag. Då väljer vi att inte ta med dem istället. Det är bättre för alla. De spelare som har kommit in sent har svårt att prestera och vi känner att lagmässigt är det inget bra för oss heller.

”Vi har tillräckligt bra spelare”

Halva laget är utbytt från den senaste landslagsturneringen. Att det finns spelare i CHL-lagen som hade kunnat ta plats i truppen är det inget snack om.

– Det är klart att det finns många bra spelare i de lagen, absolut. Men för mig är det ingen fråga längre. Det är så här vi hanterar det. Vi tycker att vi har tillräckligt bra spelare förutom de lagen som är med i Champions Hockey League, säger Garpenlöv.

”Det går åt rätt håll”

Finalen i CHL spelas dessutom två dagar innan Beijer Hockey Games i februari.

Ska man ta en diskussion med CHL om att byta dagar?

– Jag tror att de försöker göra det hela tiden, och det blir bättre och bättre. Det har även blivit bättre med KHL, det går åt rätt håll. Jag hoppas verkligen att de fortsätter jobba för helt matchfria internationella break.

Imorgon, tisdag, spelas de första kvartsfinalerna i CHL.

Publicerad:

LÄS VIDARE