Rasar efter Romas förlust: ”Är äcklad”

Tränaren får sparken? ”Ropar efter hans avgång”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Robin Olsens Roma föll tungt mot Bologna.

Då rasar Roma-presidenten James Pallotta.

– Jag är äcklad, säger han.

Roma har fått en tung start på Serie A-säsongen.

Laget, med svenske Robin Olsen, 28, mellan stolparna, har inte vunnit en match sedan premiären och föll med 0–2 borta mot tredjejumbon Bologna på söndagen.

Roma hade ett kraftigt övertag i skottstatistiken med 9–2 i skott på mål och 20–7 i målchanser, men lyckades inte sätta lägena. I stället tog Bologna sin första seger för säsongen.

Det fick Roma-presidenten James Pallotta att rasa.

1 av 2 | Foto: Alessandra Tarantino / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Romas president James Pallotta.

”Något måste förändras”

– Jag är äcklad, säger han enligt Football Italia.

Samma sajt kallar Romas förlust för ”pinsam”, medan andra medier skriver om att Roma-tränaren Eusebio Di Francesco nu riskerar att få sparken.

Vad är hans gameplan? Och hur förklarar han den för spelarna? 4–3–3-uppställningen som han haft sedan dag ett fungerar helt enkelt inte. Fansen ropar efter hans avgång”, skriver ESPN.

Pressen ökar på kritiserade tränaren Eusebio Di Francesco”, skriver AFP.

Italienska La Gazzetta dello Sport skriver, enligt Fotbollskanalen, att Di Francesco ”är i farozonen” och räknar upp tänkbara ersättare i form av Antonio Conte (förstaval), Paulo Sousa, Laurent Blanc och Vincenzo Montella.

Roma är en skugga av sitt forna jag. Den här säsongen har varit katastrofal hittills och den senaste förlusten sätter ytterligare press på Di Francesco. Hans taktik framstår som förlegad och han har fått kämpa för att få ut det bästa av ett talangfullt lag. Det kan hända att han lever på lånad tid”, skriver Forza Italian Football.

Eusebio Di Francesco själv säger att han ”gör allt han kan” för att väcka laget.

– Vi pratar alltid om siffror och statistik, men inte om inställning och jävlar anamma. Om du har 74 procent i bollinnehav men förlorar med 0–2 så betyder det att något saknas i attityden. Förlorar du varje duell mot Bologna så var du inte tillräckligt bestämd. Det är uppenbart att något måste förändras. Vi saknar defensiv soliditet och det leder till pinsamma insatser, säger tränaren enligt Sky Sport Italia.

Samtidigt skriver italienska medier att Roma-truppen nu ”isolerar sig”. Efter förlusten mot Bologna åkte spelarbussen direkt till träningsanläggningen Trigoria.

Där kommer spelarna att träna dag och natt för att förbereda sig inför de kommande två ligamatcherna”, skriver Football Italia.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.