”Hade varit fantastiskt att spela VM med Sverige”

Mittfältstalangen Ryan Johansson om att representera svenska landslaget

Av:

Publicerad:
Ryan Johansson (v) i Bayern-dressen.
Foto: Chris Szagola / TT NYHETSBYRÅN
Ryan Johansson (v) i Bayern-dressen.

Han valde landslagsspel med Sverige framför både Irland och Luxemburg.

Nu berättar talangen Ryan Johansson om beslutet för första gången.

– Mitt mål och min dröm är att få spela VM med Sverige, säger han till Expressen.

Ryan Johansson, 19, är född och uppvuxen i Luxemburg. Och med en irländsk mamma och svensk pappa har valmöjligheterna för landslagsspel varit stora för fotbollstalangen.

Han har redan gjort ungdomslandskamper för samtliga tre landslag, och frågan vilket land han vill representera som senior har länge varit aktuell.

En dröm att spela VM för Sverige

Redan förra sommaren kom uppgifter om att mittfältaren nobbade det irländska landslaget för att istället representera det svenska.

Något som senare bekräftades av 19-åringens agent Hasan Cetinkaya. Till Expressen berättar nu Johansson för första gången med egna ord om beslutet.

– Det har varit väldigt mycket strul med Irland och om jag skulle få representera dem. Mycket fram och tillbaka med papper och så vidare. Men först och främst valde jag Sverige för att mitt mål och min dröm är att få göra ett stort mästerskap och det hade varit fantastiskt att få spela VM med Sverige, säger han till tidningen och fortsätter:

Lämnade Bayern för Sevilla

– Sedan gillar jag det svenska landslagets sätt att spela. Det skulle vara en ära att få representera Sveriges landslag.

Efter att Johansson inledde karriären i Luxemburg – samt ett kort stopp i franska FC Metz – anlände han till Bayern Münchens ungdomsakademi 2017.

Väl där var han bland annat med under två försäsongsturnéer i USA. Konkurrenssituationen i seniortruppen fick dock Johansson att i vintras lämna för spel i spanska Sevilla.

Publicerad:

LÄS VIDARE