”Skällande mamma min största oro”

Av:

Publicerad:
Holgate och Pickford.
Foto: Catherine Ivill / Getty Images Europe
Holgate och Pickford.

Premier League-spelarna tvingas träna hemma.

Evertons Mason Holgate gick ett steg längre.

Han flyttade in i barndomshemmet.

– Viktigaste är att inte vara i vägen för mamma, säger 23-åringen.

Med Premier League pausad och den brittiska regeringens hantering av att försöka stoppa coronavirusets spridning har ligans spelare varken några matcher eller lagträningar för tillfället. Och när restriktionerna i Storbritannien blev striktare beslöt sig Evertonförsvararen Mason Holgate för att lämna sitt hem i Manchester för att flytta tillbaka till föräldrarna Julie och Tony i Doncaster.

– Det viktigaste för mig är att inte vara i vägen för mamma så att hon inte skäller på mig. Reglerna kommer aldrig att ändras här, och min största oro kring isolering är att hon ska bli galen på mig. Jag känner mig som en tonåring igen, säger Mason Holgate till Daily Mail.

Foto: Harry Trump / Getty Images Europe

Holgate och resten av Evertontruppen skickar rapporter till klubben för att visa att de sköter sin fysik, och klubbens dietist har gett spelarna måltidsupplägg samt råd hur de ska stärka sina immunförsvar.

Lätt uttråkad

– Man måste vara försiktig. Om du blir uttråkad så kan du inte gå till köket och äta en kaka för att få tiden att gå. I normala fall gör man övningar med hög intensitet, just nu gör du inte dem.

23-åringen berättar att under vanliga omständigheter blir uttråkad när han har en ledig dag. Det senaste budet är att Premier League ska vara pausad till 30 april, för tillfället vet ingen när lagen kan börja träna tillsammans igen.

– Avsaknaden av de dagliga rutinerna är nästan lika stor som fotbollen. Att klara sig igenom det här hemma själv under flera veckor skulle vara tufft. Som tur är har jag en familj som jag kunde åka till, alla andra är inte så lyckligt lottade. Det finns bara ett antal saker som du klarar av att göra själv.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.