Experternas lag i nya Champions manager 2019–2020

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

På tisdag klockan 18.55 kickar äntligen en ny säsong av Champions League igång.

Och samtidigt Sportbladets populära managertävling Champions manager.

Här tipsar våra experter Frida Fagerlund, Simon Bank och Kalle Karlsson om spelarna att satsa på i år.

Frida Fagerlunds lag i CL-manager.
Frida Fagerlunds lag i CL-manager.

Frida Fagerlund om sitt lag:

Utgår väldigt mycket från första omgången i ett försök att hänga på toppstriden direkt. Både Roberto Firmino och Sergio Agüero är i grym form och får bilda fronttrio ihop med wild card-Andone som nyligen bytte Brighton mot Galatasaray. Någonting händer med Christian Eriksen när han får spela på den europeiska scenen så det var givet att få in honom också. Benjamin Pavard är en försvarare med den återkommande tendensen att göra en hel del mål, vilket välkomnas. Mittbacken Joel Matip känns numera som förstavalet i Liverpool bakom givna Virgil van Dijk (som är alldeles för dyr för min smak). 

Simon Bank om sitt lag:

Försöker leta lite poäng utanför de givna mästarfavoriterna, och har egentligen inga andra argument för FC Bayern än en vag magkänsla. Och då måste ju Lewandowski och Coman göra stora saker. Mané spetsar death metal-mästarna Liverpool, Aouar är allt jag vill ha i en talang. Och så litar jag på att Gasp går in och organiserar en defensiv för CL. Det kanske räcker en bit?

Kalle Karlssons elva.

Kalle Karlsson om sitt lag:

Valde att ta lite billigare ’vattenbärare’ för att ha råd att trycka in Leo Messi. I målet får Hradecky förtroendet, mest för att öppningsmatchen hemma mot Lokomotiv Moskva ger en stor segerchans. Han kan bli utbytt till omgång 2. I backlinjen fick jag in lite bra inläggsfötter i form av Robertson (Liverpool), Trippier (Atletico) och Pavard (Bayern München). Inter har hamnat i ’dödens grupp’, men första matchen mot Slavia Prag bör Antonio Contes gäng kunna vinna. Mount har öppnat starkt i Chelsea och Bernardo Silva är en matchvinnartyp. Sedan får Leo Messi, som sagt, dra ett rätt stort lass i det här gänget.

Publicerad: