Supportrarnas öppna brev till Amanda Lind

Av:

Publicerad:
Foto: Amir Nabizadeh/TT / TT NYHETSBYRÅN

I torsdags kom beskedet att publikrestriktionerna kvarstår.

Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna har nu skrivit ett öppet brev till Amanda Lind.

– Samtliga klubbar blöder redan av att inte kunna ha oss på plats, skriver de i brevet.

Regeringen meddelade för några veckor sedan att de hoppades kunna lätta på publikrestriktionerna i mitten av oktober.

I torsdags meddelades dock att det kommer skjutas på ytterligare. Detta på grund av den ökade smittspridningen som man nu kan se, både i Sverige och i Europa. Däremot hoppas de kunna lätta restriktionerna, om spridningen börjar minska igen.

”En förening kvar att stötta”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

De tomma läktarna tar hårt på många idrottsföreningar runt om i landet. Djurgården IF:s supporterförening Järnkaminerna har nu skrivit ett öppet brev till kultur- och idrottsminister Amanda Lind, angående att den svenska idrottsrörelsen behöver hjälp för att klubbarna ska överleva.

”Beskedet om att fortsatt bara ta in 50 personer påverkar inte oss supportrar speciellt mycket i praktiken. 500 personer är fortfarande väldigt lite och inget som ens påminner om den verklighet som vi är vana vid. Det viktigaste för oss är inte huruvida 50 eller 500 får se matcherna. Det viktigaste för oss är att vi har någon förening kvar att stötta på plats när allt det här någon dag äntligen är över.”

Den goda viljan räcker inte

De skriver även om Amanda Linds vädjan till det svenska folket om att stötta sin idrottsförening, och att den goda viljan inte kommer räcka så länge till om det inte kommer konkreta åtgärder.

Brevet avslutas med en vädjan till regeringen att hjälpa idrottsföreningar att överleva.

”Frågan till Amanda Lind är om idrotten ska räddas eller inte och om regeringen är beredda att göra det till varje pris. Vi som dagligen lever och andas den svenska idrottsrörelsen vet vad vi tycker. Nu är det är dags att visa att idrotten inte bara är en parentes i titeln som kulturminister.”

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.