Dunderhyllningen: ”Planens gigant”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Marcus Danielson.
Foto: TT
Marcus Danielson.

DOHA. Janne Andersson brukar akta sig för att ge individuellt beröm.

Inte när det gäller Marcus Danielson.

– Han var planens gigant. Inte ett misstag på 90 minuter, säger förbundskaptenen.

Inför matchen ville Janne Andersson att Marcus Danielson, för kvällen lagkapten, skulle ta ett extra stort ansvar mot Moldavien. Danielson följde ordern. Den lugne mittbacken var i princip felfri när han styrde upp Sveriges försvarsspel i segermatchen med 1–0.

– Det var såklart kul att få vara lagkapten. Att få det förtroendet från Janne. Januariturnén är en jättebra chans att få visa upp mig ännu mer för landslagsledningen och göra det bra. Ska man komma med till EM så gäller det att prestera bra här. Jag vet att Janne och Peter var jättenöjda med vår försvarsinsats över hela planen.

Hyllningen till Danielson

Stärkte du dina EM-chanser?

– Det får Janne avgöra, om jag var bra eller kom närmare truppen.

Förbundskaptenen tenderar att undvika individuellt beröm, men när det gäller Danielson håller han definitivt inte igen.

– Han var planens gigant. Jättebra insats.

Utveckla.

– Han visar precis det som jag kräver att han ska visa. Med tanke på att han varit med i det ”riktiga landslaget”. Han gör det jättebra och ska ligga på den här nivån. Inte ett enda misstag på 90 minuter, ligger bra i positionerna och snackar och styr försvarsspelet. En gedigen insats.

Janne berömde flera spelare

Andersson kostade på sig att ge goda vitsord till ytterligare ett par spelare.

– Anel Ahmedhodzic är också bra. Väldigt tydlig i sitt spel. Darijan Bojanic är en väldigt bra central mittfältare även om vi spelar annorlunda jämfört med hans roll Bajen. Han tar bra beslut i anfalls- och försvarsspelet. Jordan var pigg där framme. Gör ett mål och hugger.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE