Publicerad:
Uppdaterad:

Landslaget stoppar allsvenska hoppet

Spelschemat klart för landslagets EM-kval

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Flera klubbar i damallsvenskan hade hoppats på att använda landslagsfönster för att hinna genomföra ett späckat spelschema.

Den önskan är nu en omöjlighet.

Istället kommer landslagets uppskjutna EM-kvalmatcher spelas under höstens tre fönster.

Hösten innehåller tre landslagsfönster för damernas professionella fotboll: 14-22 september, 19-27 oktober och 23 november-1 december. Under perioderna har den internationella fotbollen rätt att ta spelare från deras klubblag och inhemska serier är därför inte möjliga att fortsätta under datumen.

Flera klubbar i damallsvenskan hoppades trots det på möjligheten att nyttja något av fönstren till klubblagsmatcher för att på så sätt kunna spela den uppskjutna serien i sin helhet under sommaren och hösten. Något som nu blir en omöjlighet.

Leder kvalgruppen

Detta då Uefa godkänt ett reviderat spelschema för kvalet till EM i England i juli 2022. En spelordning som innebär att Sverige möter Ungern den 17 september, Island den 22 september, Lettland den 22 oktober, Island den 27 oktober och Slovakien den 1 december.

– Det är bra att våra uppskjutna matcher nu är schemalagda till hösten och att vi har ett nytt ramverk framför oss för kvalet, säger förbundskapten Peter Gerhardsson i ett pressmeddelande.

Sverige leder EM-kvalgruppen efter tre spelade matcher på samma poäng som Island.

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

TV: 100 % fokus på damallsvenskan – se djupanalyser och tabelltips om alla lag på Sportbladetplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: