Ett mycket tveksamt nedslag i fotbollslitteraturen

Nytt avsnitt av Football Radical

Av:

Publicerad:

Det har varit amatörernas afton, Marcus Berg har – orelaterat – gjort landslagmål och världens mest kontroversielle författare ett mycket tveksamt nedslag i fotbollslitteraturen.

Football Radical är här för att reda ut allt ovan och en hel del till.

Janne Andersson plockade fram sina halvgamla vapen och höll alldeles på att chocka Spanien på Friends innan verkligheten, och Rodrigo kom ikapp.

Johanna argumenterar för att de sköna typerna som vill markera sin internationella profil när de hatar på Marcus Berg i själva verket är det svenskaste vi har. Efter partiledardebatten i söndags då, som ändå hade vissa kvalitéer som romantisk komedi. Simon har gått vidare och tänker mer på turkisk fotboll och franska liberaler, som man lätt gör.

Franska knegare å sin sida har just firat amatörfotbollens dag, eller Den Riktiga Fotbollens Dag, som är det officiella namnet på en dag i Marcus Leifbys anda. Simon dyker ner i fenomenet som har spridning i hela Europa och Football Radical-duon funderar på vilket helgdag man är redo att ta bort för att få in den här i kalendern. Första maj, möjligen.

Foto: BJÖRN LINDAHL

Johanna har gjort Nobel-läxan och närläst litteraturvinnaren Peter Handkes mest berömda fotbollsepos med kritiska ögon. Att förklara bort folkmord är ju ingen lek, men frågan är om österrikaren är ute på ännu halare is när han återger en målvakts huvudbry i en omtalad kortroman.

FT-favoriten och kulturbäraren Gianluigi Buffon tycks ha drabbats av Stendhal-syndromet i Turin och febrar över konstens mest kände ryske parisare i ett citat som tar upp gott och väl halva programtiden.

Resten är dans, sång och naket.

LÄS OCKSÅ

Här hittar du Aftonbladets alla Podcasts

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.