”Jag känner mig redo för en större klubb”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Bundesliga öppnar upp för omstart.

I en intervju med Sportbladet öppnar Robin Quaison upp för en ny klubbadress.

– Mitt fokus är på Mainz och klubben har varit bra mot mig men visst, jag känner mig redo att konkurrera om en plats i en större klubb, säger landslagsstjärnan.

Fotbollsvärldens blickar är riktade mot Tyskland och Bundesliga. Efter nästan två månaders uppehåll på grund av coronapandemin blir den tyska ligan först i Europa av de stora ligorna att dra igång med seriespel.

När Sportbladet når Robin Quaison är han på ett hotell. Där hålls han isolerad med övriga lagkamrater i Mainz. Samtliga spelare och ledare har testats för covid-19 och efter det satts i karantän tillsammans. 

– En del av kraven inför återstarten var att vi skulle vara i karantän under en vecka. Man får ha respekt för sjukdomen och andra människor som kan drabbas allvarligt. Myndigheterna sätter riktlinjerna och vi följer, så enkelt är det.

Ni kommer spela utan publik på arenorna men samtidigt följer en miljonpublik matcherna på tv. Hur känns det?

– Det är klart att det känns speciellt, hela situationen är unik. Jag kan inte vänta tills att vi sätter igång. Denna period har verkligen lärt mig att inte ta något för givet. Jag har saknat allt med fotbollen och längtar verkligen efter att sätta igång igen tillsammans med mina lagkamrater, säger Quaison.

Fyra i skytteligan

Mainz ligger precis över det nedre kvalstrecket när ligan startar upp igen. Quaison har noterats för sin bästa säsongsstart i klubben sedan han anslöt från Palermo 2017. 26-åringen ligger fyra i skytteligan med sina tolv mål och Mainz sportchef har varit tydlig i tysk media. De vill gärna förlänga kontraktet – som löper ut nästa sommar – med deras stjärnanfallare.

– Vi har varit klara med att vi vill förlänga. Robin har satt sig själv på radarn och han förtjänar det. Vi förstår att han tar god tid på sig, sa sportchef Rouven Schröder tidigare i år till bild.de.

Robin Quaison.
Foto: BILDBYRÅN / TT
Robin Quaison.
Foto: Martin Meissner / TT

LÄS VIDARE

Robin Quaison har inte bara dominerat i Mainz. Intresserade storklubbar har fått se Quaison övertyga stort i landslaget. Han blev Sveriges främsta målskytt under EM-kvalet och är numera helt ordinarie i Janne Anderssons lagbygge.

– Jag känner att jag har haft ett bra år i Mainz och i landslaget. Jag har spelat kontinuerligt och presterat på hög nivå.

”Känner mig redo”

Quaison hymlar inte med att han siktar högt.

– Jag känner mig redo att konkurrera om en plats i en större klubb, jag är inte rädd för utmaningar och tror på min egen förmåga. Ett riktigt bra lag har inte bara 11 duktiga spelare utan minst 15-16 spelare för det behövs bredd i laget. Det känns som att det kan hända intressanta saker närmaste tiden, men den biten sköter min agent Vlado Lemic. Mitt fokus just nu ligger bara på att tillsammans med mina lagkamrater avsluta denna säsong på bästa möjliga sätt.

Ni möter Köln i första matchen, hur sugen är på att att göra ditt tredje hattrick för säsongen direkt?

– Mycket!

Publicerad: