”Litar på att spelarna fattar kloka beslut”

Janne Andersson om Danielsons flytt till Kina

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Danielson valde kinesiska ligan.

Nu finns risken att mittbacken kommer till EM utan tävlingsmatcher på grund av coronaviruset.

– Jag litar på att spelarna och deras rådgivare fattar kloka beslut, säger förbundskapten Janne Andersson till Sportbladet.

I förra veckan slog bomben ner i svensk fotboll:

Djurgårdens och landslagets Marcus Danielson säljs till kinesiska Dalian Pro för 50 miljoner.

Men den nya landslagsstjärnan åkte inte till Kina utan drog i stället till Spanien. För där befinner sig Dalian. Laget låg nämligen på läger i Spanien när coronaviruset bröt ut och har fått bli kvar där, precis som fler andra kinesiska klubbar. Dalian har varit fast i Spanien i över en månad nu.

Uppskjuten på obestämd tid

Ligan skulle ha dragit i gång den 22 februari men är uppskjuten på obestämd tid på grund av viruset.

Det finns alltså en risk att Djurgårdens cupseger mot Dalkurd den 22 februari blir Danielsons enda tävlingsmatch på ett halvår, sedan EM-kvalet mot Färöarna i november, innan Janne Andersson tar ut sin EM-trupp.

LÄS VIDARE

Sam Larsson blev också klar för Dalian i förra veckan. Mittfältaren har också varit med i landslaget under Janne Anderssons tid.

– Mackan har varit med mycket här på slutet och Sam har varit med flera gånger tidigare. Vi har bra koll på båda spelarna. Generellt så är det ju så att desto fler spelare som spelar regelbundet på så hög nivå som möjligt desto bättre är det för landslaget. Jag litar på att spelarna och deras rådgivare fattar kloka beslut, säger Andersson till Sportbladet.

”Försämrar inte mina chanser”

Danielson själv sa så här till Expressen i helgen i ämnet:

– Det är kort tid tills dess att truppen tas ut. Jag tror inte att det kommer att försämra mina chanser. Janne har varit nöjd med det jag har presterat de gånger jag har varit med.

– Jag tror inte att jag kommer att bli en sämre spelare på två månader. Kinesiska ligan är ju ungefär i samma klass som allsvenskan.

Marcus Danielson och Janne Andersson.
Foto: BILDBYRÅN
Marcus Danielson och Janne Andersson.
Publicerad: