Fördömer firandet: Helt oacceptabelt

Av:

Publicerad:

Supportrarna har firat ligatiteln i stora folkmassor.

Nu fördömer Liverpool beteendet bland vissa.

– Helt oacceptabelt, säger klubben i ett uttalande.

Efter andra kvällen där Liverpools supportrar firade första ligatiteln på 30 år har nu klubben tillsammans med polisen och kommunalrådet kritiserat ignoransen av coronapandemin. Eftersom tusentals samlades vid Pier Head, nära floden i Liverpool.

– Vår stad är fortfarande i folkhälsokris och detta beteende är helt oacceptabelt, säger de i det gemensamma uttalandet.

– Risken för en ny våg av covid-19 finns fortfarande, och vi måste tillsammans se till att det vi lyckades göra under karantänen inte går till spillo.

Klubben lägger till att så fort det är möjligt ska de arrangera en segerparad där alla kan fira tillsammans – men säkerheten prioriteras.

”Inga ord”

Liverpool blev engelska ligamästare i kavaj i torsdags när Chelsea besegrade Manchester City, och då var klubbens 30-åriga väntan på en inhemsk ligatitel över.

– Jag har inga ord, jag har inte väntat i 30 år, men det är en lättnad efter den här perioden när ingen riktigt visste vad som skulle hända. Att veta hur mycket Kenny (Dalglish) har stöttat oss, det här är till dig. Han har väntat i 30 år, och det här är till Steven (Gerrard) med. Killarna beundrar er och det är enkelt att motivera laget tack vare er fina historia, säger tränare Jürgen Klopp.

Publicerad:

LÄS VIDARE