Nyförvärvets märkliga tweet efter storförlusten

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

HELSINGBORG/STOCKHOLM. HIF-nyförvärvet Mix Diskerud försökte se något bra med att klubben blev krossad av nykomlingen Varberg i premiären.

”Okej, en positiv grej är att 3p togs av ett lag på västkusten. Heja västkusten”, skrev han på Twitter, för att kort senare radera meddelandet.

– Tweeten är fullständigt oacceptabel, säger ordförande Krister Azelius till Fotboll Skåne.

Inlånade Mix Diskerud är kontroversiell redan innan han gjort debut för Helsingborg. Först för att det hårt ekonomiskt pressade Skånelaget, som vädjat till kommunen om ekonomisk stöttning, ändå värvat norrmannen.

Och nu ser nyförvärvet ut att ha fått en hel del fans mot sig också. Efter att hans nya lag blivit överkörda av Varberg med 3–0 på hemmaplan tog han till Twitter – och försökte skämta lite.

”Okej, en positiv grej är att 3p togs av ett lag på västkusten. Heja västkusten”, skrev den före detta Blåvitt-spelaren från läktarplatsen.

”Oerhört respektlöst”

Ilskan var stark och omedelbar.

”Oerhört respektlöst”, skriver en supporter.

”Skojar du eller?”, skriver en annan.

”Lämna direkt. Tack!”, skriver en tredje.

Även klubbens ordförande Krister Azelius är skarpt kritisk när Fotboll Skåne når honom.

– Tweeten är fullständigt oacceptabel. Här har vi efter många sorger och bedrövelser, med corona och elände, gått in i en premiär mot ett taggat Varberg och blir överkörda. Vi som är på insidan känner oss fullständigt bedrövade.

– Att då Mix av något skäl, personligen känner jag inte honom tillräckligt väl för att förstå varför, skickat en sådan tweet är inte okej. Om det här var ett försök att vara rolig var det inte alls roligt. Nu när vi har haft kontakt med honom har den tweeten tagits bort, säger han.

”Inte sarkastiskt menat”

Efter en knapp halvtimme plockade norrmannen bort sitt inlägg och lade senare upp en ursäkt.

”För mig är Helsingborg starten på västkusten. Jag beklagar starkt om tweeten blev missuppfattad. Det var inte sarkastiskt menat. Det var inte illa menat”.

Helsingborgs ytterback Martin Olsson skrattar när han får höra om Diskeruds inlägg.

– Inga kommentarer, säger han.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
HIF-nyförvärvet Mix Diskerud på läktaren.

”Bara bita ihop nu”

Men han ser fram emot att få in mittfältaren i truppen på allvar.

– Jag har inte sett honom spela. Men han har rutin och spelat i MLS och här i Sverige. Det är en sådan spelare som vi behöver.

Ex-landslagsbacken hoppas annars på att truppens ledarfigur Andreas Granqvist, som var sjuk i dag, är tillbaka snart.

– Det är bara att bita ihop nu. Såklart betyder det mycket att "Granen" är borta, han kommunicerar med de unga spelarna. Vi har fem spelare som saknas, fem som kan gå rätt in i startelvan. Det är ingen stress, det kommer, säger Martin Olsson.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE