Tio ändringar mot Färöarna

Så startar Sverige mot Färöarna

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Sista matchen i EM-kvalet.

Då gör Janne Andersson tio ändringar.

– Det här är ett ypperligt tillfälle för nya spelare att visa upp sig, säger förbundskaptenen inför matchen mot Färöarna.

Eftersom Sverige redan kvalificerat sig för EM 2020 tänker Janne Andersson kosta på sig att experimentera lite.

På söndagens presskonferens poängterade han att han vill vinna matchen mot Färöarna på Friends Arena i kväll, men att det är dags att ge ”nya spelare” chansen.

Tio ändringar

Så blir det.

Precis som Sportbladet kunde avslöja i går kväll gör han tio (!) förändringar från senast. Endast Kristoffer Olsson behåller sin plats i elvan – resten är sådana som inte spelade från start mot Rumänien och Spanien.

Tre av dem – Riccardo Gagliolo, Mattias Svanberg och Muamer Tankovic – gör tävlingsdebut i A-landslaget.

– Jag är jättespänd på att se vissa av de här spelarna. Faktum är att vi inte har speciellt många matcher kvar innan det är dags för EM. Vi har den här matchen, januariturnén, en samling med två matcher i mars månad – sedan är det dags för EM. Utifrån det perspektivet känns det jätteviktigt för mig och Peter (Wettergren, assisterande förbundskapten) att få se vad de går för, säger Andersson.

Jansson lagkapten

Albin Ekdal och Gustav Svensson är inte med i matchtruppen över huvud taget då de dras med skadekänningar. På presskonferensen bekräftade även Janne Andersson att Pontus Jansson kommer bära kaptensbindeln.

– Det är en stora ära att få lagkaptensbindeln, säger Jansson.

– Jag är ju lagkapten i klubblaget (Brentford) också så jag är van, men det här är en annan sak. Jag får se till att ”pusha” de nya och göra mitt bästa för att det ska kunna göra en bra insats, säger Jansson.

Publicerad:

LÄS VIDARE