Harry Maguire blir dyrast genom tiderna

Klar för Manchester United: ”Är fantastiskt”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Rekordaffären är bekräftad.

Harry Maguire lämnar Leicester för Manchester United – och blir den dyraste försvararen någonsin.

– Jag är överlycklig, säger mittbacken.

Victor Nilsson Lindelöf får sällskap i Manchester United-försvaret - av den dyraste backen genom alla tider.

I dag bekräftar United att man gjort klart med Harry Maguire, 26, från Leicester. Han har skrivit på ett sexårskontrakt, med möjligheten att förlänga för ytterligare ett år.

– Jag är överlycklig för att ha skrivit på för den här fantastiska klubben. När Manchester United kommer och knackar på din dörr, så är det en fantastisk möjlighet, säger mittbacken till Uniteds hemsida.

950 miljoner

Övergångssumman uppges, enligt den engelska pressen, landa på mellan 80–85 miljoner pund, motsvarande omkring 950 miljoner kronor, vilket detroniserar Liverpools Virgil van Dijk (876 miljoner kronor) från tronen som den dyraste försvararen i fotbollshistorien.

– Harry är en av världens bästa mittbackar och jag är överlycklig över att vi fick honom. Han är fantastisk på att läsa spelet och han har en stark närvaro på planen, han förblir lugn under press, detta ihop med att han är bra med bollen och stark i båda ändarna av planen, gör att jag tror att han kommer att passa bra in i den här gruppen både på och av plan, säger tränare Ole Gunnar Solskjaer till klubbens hemsida.

Uniteds sjunde mittback

Maguire kommer från tre säsonger i Leicester och ett lyckat VM med England. Totalt gjorde han fem mål på 76 matcher för sin förra klubb.

26-åringen blir Uniteds sjunde mittback, tillsammans med Victor Nilsson Lindelöf, Phil Jones, Chris Smalling, Marcos Rojo, Axel Tuanzebe och långtidsskadade Eric Bailly.

Konkurrensen lär således bli tuff, något som Lindelöf tidigare har välkomnat med öppen famn.

– Jag gillar det. Jag älskar det faktiskt, sa svensken för en dryg vecka sedan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.