Tog gult kort med flit – för fansens skull

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Elfsborg är bäst genom tiderna i allsvenskan – på att bli varnat.

Boråslaget slog rekordet efter uppmaning från supportrarna.

– Ville de ha det där rekordet så skulle de få det, säger Jesper Karlsson till BT.

Elfsborg har i år varit långt ifrån en toppstrid, utan snarare definitionen av medelmåttighet med en åttondeplats och 44 gjorda och 45 insläppta mål. Men Boråslaget har varit ”bra” på att bli varnade – så bra att laget hade chansen i den sista omgången att slå Ljungskiles rekord på 83 varningar under en allsvensk säsong.

Något som Elfsborgs supportrar verkligen ville. För 2–1-segern jublade de både när favoritlaget gjorde mål och när en spelare tilldelades ett gult kort.

Tränaren: Kunde undvikits

– Jag hörde hur fansen buade när en Stian (Gregersen) inte varnades och hur de jublade när Deniz (Hümmet) fick ett gult kort tidigare i matchen. Ville de ha det där rekordet så skulle de få det, säger mittfältaren Jesper Karlsson till BT.

1 av 2

Efter 90 minuters spel hade två spelare i Elfsborg blivit varnade och rekordet var då tangerat. I den fjärde tilläggsminuten sköt först Karlsson, och sedan Per Frick bollen vid samma Helsingborgsfrispark och domaren visade det gula kortet till båda. Och varningsrekordet var slaget – 85 gula kort på 30 allsvenska matcher.

– Jag tänker inte på det där. Det är klart att det finns några kort som kunde undvikits i år, säger Elfsborgs tränare Jimmy Thelin.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.