Direkt från sjukhuset till tränarbänken

Sinisa Mihajlovic höll sitt löfte – mitt i kampen mot cancern

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Bologna tog en poäng i Serie A-premiären mot Hellas Verona men de fick också med sig någonting mycket, mycket viktigare från bortamötet.

Sin tränare.

Efter 41 nätter på sjukhus åkte Sinisa Mihajlovic direkt från kliniken till tränarbänken.

Sinisa Mihajlovic grät när han i somras fick beskedet att han drabbats av cancer. Sedan torkade 50-åringen tårarna och bestämde sig för att fortsätta framåt med samma ursinniga beslutsamhet som gjort honom till en av fotbollens stora.

Följt träningarna från sjukhussängen

50-åringen valde trots den omfattande behandling han stod inför att inte säga upp sig från jobbet som tränare för Serie A-klubben Bologna. Istället lovade han sina spelare att finnas på plats när Serie A-säsongen inleddes.

1 av 2 | Foto: Marco Luzzani / Getty Images Europe
Sinisa Mihajlovic
Foto: Emilio Andreoli / Getty Images Europe
Sinisa Mihajlovic

Från sjukhussängen har Mihajlovic följt lagets träningar via en speciell live-sändning och en timme innan avsparken mot Hellas Verona på söndagen meddelade klubben, via sitt Twitter-konto, att tränaren fanns på plats på i Verona.

”Passionen var densamma”

Lagom till avspark dök Mihajlovic också upp på bänken i en grå pikétröja och svart keps. Han välkomnades med ett stort jubel från bortasupportrarna efter att ha spenderat 41 dagar på canceravdelningen på Sant'Orsola-sjukhuset i Bologna.

– Han sa på videolänk under veckan att han inte var säker på att han skulle kunna komma. Så vi trodde inte att han skulle vara där, sa anfallaren Riccardo Orsolini till Sky Sport Italia efter matchen och hyllade sin tränare:

– Han har tappat lite vikt men inställningen, viljan och passionen var densamma.

Matchen slutade 1–1.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN