Juan Carlos Unzué slutar – allvarligt sjuk

Av:

Publicerad:
Foto: Manu Fernandez / TT

John Guidettis före detta tränare Juan Carlos Unzué har drabbats av ALS.

– Läkarna har gett mig fyra år att leva, säger den tidigare assisterande Barcelonatränaren enligt spanska medier.

53-årige Juan Carlos Unzué avslutar tränarkarriären. På en presskonferens meddelade spanjoren att han har sjukdomen ALS, som gör att muskler förtvinar och förlamas. Det finns inget botemedel, men det går att lindra sjukdomen.

– För ett år sedan började jag att halta, då påverkade det inte mig vid tränarbänken. Men nu för någon månad sedan fick jag diagnosen att jag har ALS, säger Juan Carlos Unzué.

Unzué berättar att det i dagsläget är hans armar, händer och ben som har påverkats. För vissa som drabbas av sjukdomen kan även förmågan att svälja och prata påverkas.

– På grund av coronasituationen har jag inte kunnat berätta detta till majoriteten av mina vänner och min familj. Nu får jag göra det på det här sättet så att de blir lugna, säger Unzué på presskonferensen.

Tränade Guidetti

Unzués sista tränaruppdrag blev för Girona i Segunda, näst högsta ligan i Spanien. Dessförinnan var han tränare i La Liga för Celta Vigo, där han under en tid coachade John Guidetti. Mellan 2014 och 2017 var spanjoren assisterande tränare i Barcelona.

När Unzué själv var aktiv stod han i mål, allra längst tillhörde han Sevilla där han under sju års tid gjorde över 200 matcher i La Liga.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN