Efter ryktena om Lindelöf – landslaget dementerar

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Enligt uppgifter i England är Victor Nilsson Lindelöf trött och utmattad.

Att det ska röra sig om något allvarligt är inget som Janne Andersson vet någonting om.

– Jag har inte hört någonting om det. Man ska inte tro på allt som står i brittisk press, säger förbundskaptenen.

Victor Nilsson Lindelöf, 26, spelade Nations League-matchen mot Frankrike, men mot Portugal fanns han inte med, varken på plan eller på bänken.

Enligt brittiska Daily Mirror var det svenska läkarteamet oroliga för ”Vigges” fysiska status.

Något som – enligt uppgifterna – Manchester United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer också ska ha uttryckt sin oro för.

Vill att ”Vigge” ska vila under uppehållet

Den svenska landslagsbacken har spelat båda de inledande matcherna i Premier League men vilades under lagets ligacupmöte med Luton.

Enligt Daily Mirror önskar nu Solskjaer att 26-åringen får möjlighet att vila under det stundande landslagsuppehållet, något klubben ska diskutera med landslaget.

Några diskussioner mellan United och landslaget har dock ännu inte förts, och Janne Andersson har inte heller haft någon personlig kontakt med Lindelöf kring hans fysiska status.

”Man ska inte tro på allt”

– I det här fallet har jag inte haft någon kontakt. Det är Stefan Pettersson som har den formella kontakten med klubbarna och jag har inte hört någonting om det men jag kan förstå klubbarnas oro. Samtidigt så har vi rätt att ta ut spelare om de inte är skadade och det är det jag har gjort nu. Sen kan saker och ting alltid hända, säger Andersson och lägger skämtsamt till:

– Man ska inte tro på allt som står i brittisk press.

När Sportbladet pratar med landslagschefen Stefan Pettersson bekräftar han att ingen kontakt har funnits mellan parterna.

– Nej, det har vi inte haft. Men vi har full förståelse för att klubbar tycker att det här blir en väldig belastning, säger Pettersson.

Är det några andra klubbar som hört av sig?

– Nej. De ställer heller inga krav, i så fall framför de önskemål och det har vi inga problem med. Vi lyssnar på dem, men vi gör naturligtvis på det sätt som är bäst för Sverige.

Under landslagsuppehållet möter Sverige först Ryssland i en träningsmatch i Moskva 8 oktober, innan två bortamatcher i Nations League väntar – mot Kroatien 11 oktober, och Portugal 14 oktober.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.